Zavřít reklamu

Apple opět dosahuje skvělých výsledků. U iPhonů se jedná dokonce o rekordní počet prodaných kusů, a to přes 78 milionů za jediné čtvrtletí. Prodeje iPhonů byly dokonce tak úspěšné, že tvořily 69% všech prodaných produktů společnosti. iPhone je tedy hlavním zdrojem příjmů Applu, jsou tady však i další kategorie, které jsou čím dál úspěšnější. Není to iPad ani Mac, ale pomalu je předbíhají tzv. Služby, kam patří App Store, Apple Pay, iCloud atd.

Generální ředitel společnosti Apple Tim Cook prohlásil, že se v App Storu nachází neuvěřitelných 2,2 milionu aplikací. Toto není však to nejpodstatnější, dalším měřítkem může být třeba to, že App Store má oproti konkurenčnímu Google Play dvojnásobné tržby, což také s radostí sám Cook potvrdil.

Tento fakt je úsměvný zejména z toho důvodu, že uživatelů Androidu, tedy Google Play je stále o mnoho více než těch, co vlastní iPhone. Zdá se ale, že Android uživatelé aplikace nakupují stahují v mnohem větší míře. Celkově tyto “Služby“ Applu vynesly přes 7,17 miliard dolarů a toto číslo stále roste.

appstore-update-ipad-fb

Zdroj: Phone Arena

Dnes nejčtenější

.