Zavřít reklamu

V reakci na přístup nově zvoleného amerického prezidenta Donalda Trumpa ke vstupu imigrantů do země CEO Applu Tim Cook rozeslal všem zaměstnancům společnosti interní zprávu, v níž vyjadřuje svůj nesouhlas s touto politikou. Zároveň se přiznal, že hluboce věří v důležitost imigrace.

Cook poznamenal, že zaměstnancům Applu, kteří byli Trumpovým rozhodnutím zasaženi, se ze strany HR oddělení společnosti a dalších týmů dostane veškeré pomoci. Společnost se rovněž pokusila Bílému domu vysvětlit negativní dopady, které by zákaz imigrace mohl mít.

Týme,

ve svých konverzacích s úředníky zde ve Washingtonu jsem se jasně vyjádřil v tom smyslu, že Apple hluboce věří v důležitost imigrace – jak pro naši společnost, tak pro budoucnost našeho národa. Apple by bez imigrace neexistoval, natož aby vzkvétal a invoval tak, jak je tomu dnes. Slyšel jsem od mnohých z vás, kteří jsou hluboce znepokojeni výkonným nařízením vydaným včera omezující imigraci ze sedmi zemí s muslimskou většinou. Sdílím vaše znepokojení. Není to politika, kterou bychom podporovali.

V Applu jsou zaměstnanci, kteří jsou včerejším nařízením přímo zasaženi. Naše HR oddělení, právní a bezpečnostní tým s nimi bude v kontaktu a Apple udělá vše pro to, aby je mohl podpořit. Na našich stránkách poskytujeme informace pro každého, kdo je imigrační politikou znepokojen nebo k ní má nějaké otázky. Zároveň jsme kontaktovali Bílý dům s vysvětlením negativních dopadů na naše spolupracovníky a naši společnost.

Jak jsem již mnohokrát řekl, diverzita náš tým posiluje. A je-li tu jedna věc, kterou jsem si u lidí v Applu jistý, pak je to hloubka empatie a vzájemné podpory. Vím, že se na vás všechny mohu spolehnout v tom, že každý v Applu se bude cítit vítán, respektován a oceňován. Apple je otevřený. Otevřený komukoliv, bez ohledu na to, odkud pochází, jakým jazykem mluví, koho miluje nebo koho uctívá. Naši zaměstnanci představují ty nejlepší talenty z celého světa a náš tým pochází ze všech koutů zeměkoule.

Slovy doktora Martina Luthera Kinga, jsme teď na jedné lodi.

Tim

Zatímco Apple a jeho vrcholoví pracovníci nevystoupili otevřeně proti Trumpovu rozhodnutí, řada velikánů ze Silicon Valley vydala oficiální prohlášení proti zákazu imigrace. Sergey Brin, spoluzakladatel Googlu, se připojil k protestům na sanfranciském letišti.

Zdroj: iPhoneHacks.com

Dnes nejčtenější

.