Zavřít reklamu

Všichni to velmi dobře známe. Praskne nám sklo na iPhonu nebo se nám nějakým způsobem poškodí iPad a čeká nás servis. Ve většině případů (pokud se nejedná o problém, který vyřeší reklamace) nás čeká návštěva nějakého autorizovaného servisu. Těch je ovšem poměrně málo a ne každý je má dostatečně blízko svého domova. Nyní to vypadá, že by se mohlo blýskat na lepší časy. V USA by totiž mohl nastat zvrat, který by ve finále znamenal rozšíření servisních míst pro vaše poškozené Apple produkty. S aktuálními informacemi přišel server Motherboard

Právníci v pěti amerických státech chystají nový návrh legislativy, který by v zákoně ukotvil tzv. „právo na opravu“. Týkalo by se to především elektroniky a pokud by takový návrh prošel, výrobce by musel učinit kroky nezbytné k tomu, aby si i běžný uživatel mohl opravit své zakoupené zařízení. V případě Applu by se tak do běžného oběhu dostaly náhradní díly, schematické plány pro opravy apod.

Výrobci by museli prodávat náhradní díly klasickým nezávislým servisům a uživatelé by se tak nemuseli spoléhat pouze na certifikovaná servisní místa. O tuto legislativní změnu se snaží v Nebrasce, Minesotě, New Yorku, Massachusetts a v Kansasu. Předpokládá se, že pokud by to v některém z těchto států prošlo, zavedl by se zákon po celých spojených státech, jelikož by se firmy nechtěly zabývat specifickými předpisy různých států. Následně by se mohl podobný přístup rozšířit také do Evropy. Servisní síť by se tak mohla podstatně rozšířit a nová konkurence by zcela jistě upravila i ceny.

iPhone 6 Plus battery FB

Zdroj: iDropNews

Dnes nejčtenější

.