Zavřít reklamu

Při pohledu na fotografii níže byste řekli, že je to iPhone 7 v matně černé variantě, ale to by nebyla pravda. Má sice stejnou vystouplou čočku fotoaparátu, kulaté rohy, barevné provedení a dokonce i anténní pruhy jako iPhone 7, ale ve skutečnosti jde o iPhone 5S. Uživatel z redditu si totiž koupil speciální kit, díky kterému proměnil svůj dva roky starý iPhone 5S v jakýsi „iPhone 7 mini“.

Přepracovat starší iPhone a nahodit mu vzhled nejnovějšího modelu není úplně tak těžké, jak na první pohled možná vypadá. Stačí si na Aliexpress zakoupit za pár desítek dolarů kit dle své libosti (kromě matně černé můžete svůj starší iPhone proměnit například i v Jet Black iPhone 7 mini), sehnat si potřebné nářadí (někdy bývá součástí balení), poté iPhone rozebrat podle návodu z iFixit a přendat všechny vnitřnosti do nového šasi.

Fanoušek, který si iPhone 5S předělal, sdílel i své dojmy ze svého „nového“ iPhonu. Celý proces mu zabral přibližně tři hodiny, ale výsledek stojí za to. Chválí si hlavně kvalitní hliník, celkové zpracování i barvu. Dále uvádí, že všechna tlačítka i senzory fungují s novým šasi skvěle. Jediný problém je s anténou, signál s novým šasi je prý tak o 15-20% slabší. Stejně tak je trochu problém, že iPhone 5S nedisponuje 2,5D zahnutým krycím sklem displeje. Na jeho dílo se můžete podívat níže.

iPhone 5S to iPhone 7
iPhone 5S to iPhone 7 two
iPhone 5S to iPhone 7 FB

Dnes nejčtenější

.