Zavřít reklamu

Společnost Apple v současné době prověřuje několik stížností majitelů bezdrátových sluchátek AirPods. Ty se náhodně odpojují a opět připojují v průběhu hovorů. Uživatelé si stěžovali i na několika internetových diskusích včetně fóra podpory na stránkách Applu.

Další stížnosti se objevily v komunitě čtenářů serveru MacRumors. Majitelé nových AirPods mají opakované problémy s Bluetooth připojením v průběhu telefonních hovorů. Při poslechu hudby a dalšího mediálního obsahu ale sluchátka neztrácejí spojení takřka nikdy.

„Dnes se mi to stalo u dvou telefonických hovorů. Mluvím a najednou se audio přepne na telefon, pak slyším připojovací tón AirPods a audio se zase přepne zpět. To se opakuje několikrát, což je při telefonování rozptylující,“ píše jeden z uživatelů fóra MacRumors. V tuto chvíli je tento problém omezen na iPhone 6s a iPhone 6s Plus, několik uživatelů hlásí, že po upgradu na iPhone 7 nemají žádný problém.

První zprávy mluvily o tom, že k problému dochází pouze tehdy, jsou-li s iPhonem spárované Apple Watch, serveru MacRumors se ale podařilo problém vyvolat i s Fitbit Blaze. To by mohlo znamenat, že se jedná o mnohem obecnější problém s více Bluetooth zařízeními připojenými najednou. Odpárování a opětné spárování AirPods zřejmě problém nevyřeší, stejně jako restart iPhonu. Než Apple nabídne nějaké řešení, je uživatelům doporučováno používat pro hovory jen jedno sluchátko, protože se zdá, že k výpadkům dochází pouze tehdy, když jsou používána obě.

airpods-fb-6

Zdroj: MacRumors.com

Dnes nejčtenější

.