Zavřít reklamu

Nové iPady by se měly objevit již v průběhu letošního jara. Alespoň tedy s touto informací počítá naprostá většina zákazníků. V loňském roce to bylo jaro, kdy Apple představil nové iPady Pro a není znám důvod, proč by to letos mělo být jinak. Tedy až doposud. S novými informacemi ohledně vydání nových iPadů, přišel server DigiTimes který tvrdí, že se nových verzí tabletů dočkáme až v druhé polovině letošního roku. Serveru DigiTimes to prý potvrdily zdroje z dodavatelských kruhů, které mají velmi jasné informace o tom, kdy nové iPady půjdou do prodeje. 

Podle informací serveru DigiTimes by měl stihnout jarní uvedení pouze „levný“ 9,7″ iPad, který bude sloužit jako základ nabídky. 12,9 a 10,5″ iPady Pro dorazí až v již zmiňované druhé polovině letošního roku. Všechny nové iPady se prý zatím nachází ve stádiu plánování. Výroba 9,7″ modelu by měla začít ještě během prvního kvartálu, modely Pro se začnou vyrábět až v tom druhém.

Jedním z hlavních problémů je prý výroba nových procesorů A10X Fusion. 10nm výrobní proces není zcela ideálně odladěný a výtěžnost výroby je nízká. Procesorů je tak málo a pravděpodobně se čeká, až se jich vyrobí dostatečný počet. 9,7″ iPad tento nový procesor dostat nemá, tudíž na nic čekat nemusí. V této levné variantě by se měl objevit model A9X.

ipad-pro-2-concept-fb

Zdroj: Macrumors

Dnes nejčtenější

.