Zavřít reklamu

Jednou z nejznámějších kauz Applu v uplynulém roce byla bitva s FBI ohledně uzamknutého iPhonu 5c, patřícího střelci ze San Bernardina. Ten měl na svědomí 16 mrtvých a 24 zraněných. Vláda požádala společnost Apple, aby s odemčením telefonu pomohla, Apple ale odmítl.

Své odmítnutí odůvodnil cupertinský gigant tím, že by se jednalo o zásah nejen do soukromí podezřelého, ale všech uživatelů smartphonů. Nyní vláda konečně odhalila pozadí toho, jak se FBI podařilo do telefonu sanbernardinského střelce dostat. Zpráva je silně cenzurovaná, ale několik klíčových faktů bylo přece jenom odhaleno.

Mezi nimi je i skutečnost, že FBI se své služby, související s prolomením střelcova iPhonu, pokusily nabídnout hned tři společnosti. Názvy společností byly ze zprávy odstraněny, dokumenty ale potvrzují, že služeb jedné z nich FBI skutečně nakonec využila za blíže neurčený peněžní obnos. Dokument mimo jiné také odhalil, že FBI uzavřela s inkriminovanou společností dohodu, která měla společnosti bránit v jakémkoliv zmiňování metod, které použila k prolomení bezpečnostních bariér iPhonu. Veškeré úsilí bylo ale nakonec zbytečné, protože střelcův iPhone neobsahoval žádné informace, které by napomohly vyšetřování.

Apple vs FBI passcode

Zdroj: BGR.com

Dnes nejčtenější

.