Zavřít reklamu

Apple hledá způsoby, jak zmenšit velikost – respektive tloušťku – svých Apple Watch. Cesta by mohla vést přes změnu mechanismu haptické odezvy. Ten by se mohl přesunout z těla hodinek na řemínek. Napovídá tomu nenověji podaný patent.

Americký patentový úřad zveřejnil schválený patent společnosti Apple s názvem „Band attachment mechanism with haptic response“, tedy mechanismus na pásku s haptickou odezvou. Patent popisuje řemínek, schopný upozornit svého majitele na příchozí oznámení. Navržený design by měl sloužit ke snížení tloušťky těla hodinek. Mechanismus by měl být umístěn na spodní nebo boční straně řemínku kolem zápěstí majitele.

apple-watch-patent-2
apple-watch-patent

Dokument popisuje hardwarovou součástku umístěnou mimo hlavní část přístroje, která je schopná pohybovat se různými směry vzhledem k tělu hodinek nebo se otáčet kolem své osy. Díky tomu bude vnější mechanismus schopný reprodukovat různé pohyby Taptic Engine od Applu, jako je poklepání a třesení, spolu s různými variantami, závisejícími na integrovaném haptickém subsystému. Patent dále popisuje způsoby, jakými by mohlo být haptické zařízení zakomponováno do řemínku hodinek a jakým způsobem by mohlo dostávat potřebné instrukce. Ztenčení Apple Watch by mohlo mít u uživatelů značný úspěch. Umístění haptické jednotky mimo tělo hodinek by mohlo zlepšit celkovou komunikaci mezi uživatelem a zařízením a zvýraznit vnímání chování haptického zařízení. Ke schválení patentu došlo letos v červnu a existuje jistá pravděpodobnost, že bude uplatněn již u Apple Watch příští generace.

Apple Watch weather FB

Zdroj: MacRumors.com

Dnes nejčtenější

.