Zavřít reklamu

Mobilní telefony se postupně vyvinuly z něčeho, co potřebujeme pouze k občasnému zavolání v něco, bez čeho si neumíme představit valnou většinu činností běžného dne. Tužku a papír nahradily poznámky, mapy a navigace mobilní navigace. Kalendáře ze stolů zmizely, nyní jsou v telefonu. A tak dále, jednoduše: potřebujeme mít u sebe náš telefon. A nejlépe nabitý, a tak se bojíme, abychom nezničili baterii telefonu. A když tak nechceme učinit, lehce uvěříme mýtu, že některé fakty týkající se nabíjení jej mohou zničit. Podívejte se na 3 největší mýty, spojené s nabíjením naších miláčků.

Zanechávání telefonu na nabíječce přes noc, zničí jeho baterii

Asi největší mýtus. Baterie ve vašem iPhonu není z minulého století… Ona ví, kdy je plně nabitá a kdy se má přestat nabíjet. Ve starších modelech bateriím hrozilo riziko, že se přehřejí. Ale iPhony se při dosažení maximální kapacity baterie přestanou nabíjet. Pokud by tomu tak nebylo ano, skutečně by to baterii pomalu zabíjelo. Ale je to tak, takže se nebojte telefon na nabíječce přes noc nechat.

Že baterii skutečně neškodí, že se je stále připojená k napájení, i když je už nabití, dokazuje i Smart Battery Case od Applu. Když jej máte nasazený, tak iPhone také neustále signalizuje, že se nabíjí, i když má už 100%. Kdyby se tedy baterie takto ničila, žádný nabíjecí obal by neexistoval.

Vypínáním Bluetooth, Wi-Fi a zavíráním všech neaktivních aplikací prodloužíte život baterie

Zase. Kdysi dávno Wi-Fi, Bluetooth a aplikace na pozadí „žraly“ skutečně mnoho energie. Ale s tím, jak se technologie vyvíjí se dostáváme do hodnot, které baterii neovlivní. Ano, určitě tam bude pár desetin procent, ale opravdu to nebude znatelný rozdíl.

Naopak, zavírání aplikací může přinést více škod, než užitku, pokud je prostě necháte tak, jak jsou. Hlavně v případě, že máte v plánu je zase brzy otevřít (Facebook, Instagram, Messenger,…). Mimochodem, toto potvrdil i přímo Craig Federghi z Applu. I tak je ale podle našeho názoru dobré ukončovat aplikace sloužící k navigování (Google Maps, Sygic, Mapy.cz a další).

K vašemu iPhonu smíte používat jen originální nabíječku

To vůbec není pravda. Všichni výrobci chtějí, abyste používali oficiální nabíječky určené k vaším telefonům. Znáte to: „neoriginální nabíječky mohou zničit vaší baterii, telefon může vybouchnout, …“. To ale opravdu pravda není, koupíte-li si kvalitní nabíječku třetí strany, získáte stejný výsledek jako s nabíječkou originální. A zároveň ušetříte hromadu peněz. Pokud navíc u produktu naleznete certifikaci MFi, tak to značí, že toto příslušenství bylo schváleno Applem k používání s Apple produkty a určitě nijak nezničí vaše zařízení. Je ovšem dávat si pozor na nabíječky za pár korun, třeba z Aliexpress.

Mýty zbořeny

Tak teď můžete mít klidné spaní s telefonem na nabíječce. Ušetříte stovky korun za nákup neoriginálního příslušenství a strávíte pár minut života jinak, než zavíráním nepotřebných aplikací za účelem šetření baterie. Brzy se podíváme na 5 tipů, jak prodloužit životnost baterie na jedno nabití.

iPhone charging FB
iPhone-6-lightning-main

Zdroj: idropnews

Dnes nejčtenější

.