Zavřít reklamu

Firma Western Digital aktualizovala svou nabídku WD My Passport a příchází s osmou generací přenosného pevného disku, který nabízí jak kompatibilitu se zálohovacím software Apple Time Machine, tak hardwarové šifrování. Nová generace disků má úplně jiný vzhled než jeho předchůdci. Na první pohled vypadá robustně a při jeho uchopení do ruky si užívate doslova fyzický pocit 4 TB dat. Jeho tělo je celoplastové, přičemž polovina povrchu disku je hladká a druhá texturovaná. Design nových disků vzbudil značnou pozornost a mnoho disků. Originalitu mu však nelze upřít.

Konec konců nechme promluvit samotného autora designu těchto disků. “Způsob, jak pracujeme s daty, se mění, je to čím dál vice osobní záležitost, data jsou něco, čeho si velmi ceníme,” říká Yves Béhar, zakladatel a hlavní designer společnosti Fuseproject, a dodává: “Western Digital leží na pomyslném rozhraní mezi naším fyzickým životem a digitálním světem a my jsme chtěli přidat estetickou kvalitu, která toto rozhraní bude symbolizovat.”

wd_lsa_1
WD My Passport for Mac má 256-bitové AES šifrování, což je obrovské plus pro ty, kteří kladou důraz na bezpečnost. Všechno, co na disk uložíte je šifrováno a vaše data tak máte dobře chráněna. Součástí disku je WD Backup a WD Drive utility. WD Backup je snadno ovladatelný a umožňuje zálohovat soubory na disku. Jeho rozhraní je velmi jednoduché a osloví mnoho uživatelů. WD Utility mají mnohem více možností, kde mě zaujalo množství diagnostických nástrojů poskytnutých společností Western Digital. Můžete otestovat disk na chyby a dokonce zabránit selhání disku. Je zde také možnost nastavit disk do režimu spánku a návod jak ho bezpečně vymazat.

wd_lsa_2

Disk je propojen přes rozhraní USB 3.0 a je kompatibilní s počítači Mac. Sekvenční rychlost čtení / zápisu dosáhla 114,3 / 114,1 mb/s. Rychlost zápisu je velmi dobrá, proto je disk ideálním řešením pro ty, kteří hledají relativně levný velkokapacitní disk pro ukládání velkých souborů. V sérii „for Mac“ je dodáván výlučně v černé barvě. Pro platformu PC je pak na výběr dalších 5 barev.  Cena disku závisí na kapacitě. 1 TB pořídíte za méně než 2 200 Kč, 4 TB pak za cenu kolem 5 000,-

 

wd_lsa_3

Dnes nejčtenější

.