Zavřít reklamu

Před několika dny Apple vydal další iteraci jejich mobilního systému iOS, tentokrát s číslovkou iOS 10.2. Co je v systému nového si můžete přečíst třeba v tomto článku. Krátce po zveřejnění se na webu začaly objevovat první reakce, které se u určitého množství uživatelů shodovali v jednom bodě. Jejich iPhone/iPad/iPod se chová zvláštně. Místy je zpomalený, rychleji se vybíjí a občas také nastane samovolný restart. Vypadá to tedy, že ani pořádný betatest, který trval měsíc a postupně jím prošlo sedm verzí, neodhalil zdaleka všechny nedostatky v softwaru. 

Zásadních problémů je několik, nejčastěji zmiňovaný je ovšem tzv. battery drain. Baterie se v novém iOS vybíjí rychleji, než bylo obvyklé v předchozí verzi systému. Jeden z uživatelů si na Twitteru stěžuje, že se mu baterie vybyla z 42% na 28% za pouhých 12 minut.

Další uživatelé si stěžují na to, že se jejich zařízení výrazně zpomalilo. Systém se zasekává a obvyklé úkoly trvají déle, než na co jsou uživatelé zvyklí. Stejným problémem jsou také neplánované restarty zařízení, které jsou doprovázeny zaseknutím zařízení. Několik uživatelů si také stěžuje na problémy s konektivitou, zejména pak s mobilní datovou sítí. Zatím je ještě brzo, je však velmi pravděpodobné, že se v následujících dnech objeví hotfix, který tyto problémy vyřeší. Stejně tak je nutné podotknout, že tyto problémy zaznamenává opravdu mizivá část uživatelů.

Vybíjí se vám nebo restartuje zařízení po aktualizaci na iOS 10.2?

Zařízení se rychle vybíjí
Zařízení se samovolně restartuje
Nemám žádný problém

kalkulacka-iphone-fb

Zdroj: iDropnews

Dnes nejčtenější

.