Zavřít reklamu

iPhone 7 by měl být sice do jisté míry voděodolný, přesto ale není tak docela dobrý nápad brát si ho dobrovolně do sprchy nebo bazénu. Malého množství vody, které se do zařízení dostane, se však rozhodně bát nemusíte. Objevila se i videa, na nichž je zachyceno, že iPhone 7 toho vydrží mnohem více, než udává specifikace, ale i přesto se podobné testy běžným uživatelům nedoporučují, protože na voděodolnost se nevztahuje záruka. Jak si ale poradit například s lehčím deštěm nebo troškou vylitého čaje? Jeden z uživatelů sítě Reddit přišel na zajímavý a bezplatný způsob, jak z iPhonu 7 dostat vodu. 

Někteří uživatelé si chtěli voděodolnost nového iPhonu 7 vyzkoušet na vlastní kůži a vysprchovali se s ním. Při té příležitosti zjistili, že proklamovaná funkce má své jisté slabiny. Na síti Reddit se ale objevil návod, jak z přístroje dostat vodu rychle a jednoduše všechnu zbývající vodu. Jeden z uživatelů totiž zjistil, že v mřížce kryjící reproduktor se nějakou dobu drží voda. Ta se dá dostat ven pomocí bezplatné aplikace s názvem Sonic.

„Zjistil jsem, že rezonanční frekvence při odstranění vody v mřížce je okolo 165Hz,“ píše uživatel s přezdívkou PointlessPancake. „Když se přehrává tón o této frekvenci, můžete vidět, jak z reproduktoru vycházejí malé vodní bublinky. Stačí vzít kousek savého materiálu a tím mřížku reproduktoru vysušit.“

Apple vyvinul podobnou funkci u nejnovějších Apple Watch Series 2, navržených zejména pro plavce. Senzor v hodinkách detekuje přítomnost tekutiny v reproduktoru a tím ji posléze vytlačí ven. Není jasné, proč Apple tuto funkci nezavedl i u iPhonů, asi si jí šetří pro chystaný model.

iphone-7-vodeodolnost-waterresitant-fb

Zdroj: CultOfMac.com

Dnes nejčtenější

.