Zavřít reklamu

Apple začal v posledních dnech testovat novinky v aplikaci Fotky na iCloud.com. Kromě lehce upraveného vzhledu se aplikace dočkala i nových funkcí, které se nachází ve výchozí aplikaci Fotky v macOS. V levé části se nyní zobrazuje menu, ve kterém můžete přecházet mezi vašimi alby. Druhou novinkou je pak posuvník s náhledy fotografií, který známe už i z aplikace Fotky v iOS.

Nový vzhled webového rozhraní nyní vypadá více jako plnohodnotná aplikace obsažena v operačním systému macOS a zlepšila se i funkčnost. Všiml jsem si, že se nyní aktualizuje stránka sama a pro načtení nových fotek při již otevřené aplikaci nemusím klikat na tlačítko „Aktualizovat“. Nejlepší na tom však je ten fakt, že nové rozhraní můžete začít používat ihned i vy.

Jak si na iCloud.com zobrazit nové rozhraní aplikace Fotky

  1. Místo klasického odkazu, který nám načte normální webový iCloud otevřete jeho beta verzi na adrese beta.icloud.com.
  2. Načte se stejně vypadající stránka, jako iCloud.com.
  3. Jako běžně klikněte na tlačítko k otevření aplikace Fotky.

Nyní by se mělo načíst nové rozhraní s prvky, které známe z macOS. Posuvníkem s náhledy obrázků můžeme přecházet mezi fotkami. Na macOS můžete i místo klikání použít pouhé posouvání prstu po trackpadu, čímž budete také přecházet mezi fotkami. Zatím není jasné, kdy kalifornská společnost vypustí plnou verzi, která bude dostupná všem uživatelům na normálním iCloudu. V případě potíží berte v potaz, že se jedná pouze o testovací beta verzi a s chybami tak musíte počítat. Zatím jsem se však s žádnými závažnými nesetkal.

icloud-nove-rozhrani-fotky-fb
photos-mac-fb

Dnes nejčtenější

.