Zavřít reklamu

Říká se, že Apple a jeho produkty si vás udrží především díky svému ekosystému, ze kterého už nejde jen tak vybruslit, hlavně když vlastníte více produktů s nakousnutým jablkem. Nedávno jsem sice v diskuzi pod naším článkem četl, že nic jako ekosystém u Applu neexistuje, ale osobně si to nemyslím. Možná je to špatné označení, ale označují jej tak všichni a všichni ví, co se tím rozumí. Nyní si představte, že by takový mini-ekosystém mohl fungovat i u příslušenství pro Apple produkty, například pro iPhone. Přijde vám to jako hloupost? Možná vás přesvědčí Quad Lock, který se nám dostal do redakce na recenzi.

Možná i pojem mini-ekosystém je pro celkem sedm produktů přehnané označení, ale docela se mi pro Quad Lock hodilo. A o co se vlastně jedná? Základem je na první pohled docela obyčejný obal pro iPhone, který ale na zadní straně má jakýsi speciální zámek, pomocí kterého můžete iPhone připnout k držáku do auta, na řídítka kola nebo motorky, za opasek, na stativ, na sportovní armband pro běhání nebo kamkoli vás jen napadne. K základnímu obalu si totiž můžete vybrat několik různých držáků a k těm pak obal připnout.

Co mi přijde na Quad Locku skvělé, je především to, že všechny držáky můžete používat s jakýmkoli mobilem. Obal je totiž dostupný pro iPhone SE, iPhone 6/6S, 6 Plus/6S Plus a samozřejmě i pro nový iPhone 7 a 7 Plus. Stejně tak je možné Quad Lock použít s Android telefony, a to univerzální adaptér, který přilepíte k jakémukoli mobilu, pouzdru nebo i k jakémukoli jinému zařízení. Dobré tedy je, že i když přejdete na nový iPhone, tak stačí jen vyměnit obal pro smartphone a všechny držáky s vaším novým telefonem nadále kompatibilní.

To už by ale k představení Quad Lock stačilo. Nyní se pojďme vrhnout na konkrétní produkt, který se nám dostal do redakce. Na testování jsme obdrželi obal pro iPhone 7 s Quad Lock adaptérem (soketem) a k němu sportovní držák na ruku, který se hodí zejména pro běžce. Nejprve se tedy pojďme podívat na obal samotný a poté na sportovní držák a na to, jak si oba produkty rozumějí.

Obal

Samotný obal je podle mého názoru skvělý. Matně černé zpracování dokonale ladí s černými rámečky okolo displeje, a tak při pohledu zpředu téměř ani nepoznáte, že na telefonu nějaký obal je. Chráněná je i celá spodní hrana, kde jsou jen výřezy pro Lightning port, reproduktor a mikrofon, a stejně tak i vystouplá čočka fotoaparátu, která je v obalu zakrytá.

Záda obalu doplňuje nepatrné logo a poté hlavně Quad Lock zámek, který je mírně vyboulený oproti zbytku těla. Ovšem i tak si myslím, že je zámek do těla obalu dobře zapracovaný a v rámci možností je i nerušivý. Při používání telefonu s obalem jsem nikdy nenarazil na situaci, kdy by mi otvor pro adaptér vadil, naopak se kolikrát hodil, protože při běžném držení telefonu jsem si do něho opřel ukazováček a měl tak větší jistotu, že mi telefon nevyklouzne. V čem ale naopak vidím problém, je vyboulení zad kvůli zámku, protože znemožňuje používání telefonu po položení na stůl. Telefon se totiž kvůli vybouleným zádům při mačkání na displej houpe, a to i při stisknutí domovského tlačítka. Proto je potřeba jej vzít do ruky, abyste na něm byli schopni něco udělat.

Co naopak musím pochválit, je změkčená část okolo tlačítek. Tlačítka se v obalu mačkají přímo ukázkově a přesně takto by měl být zpracovaný každý obal pro iPhone, který chrání i postranní tlačítka. Stejně tak je i dobře udělaný výřez pro přepínač, protože kryt v tomto místě o něco tenčí, a tak je možné přepínat iPhone do tichého režimu i třeba naslepo jen tak, že sáhnete do kapsy.

Obal je sám o sobě kvalitně zpracovaný a poslouží i jako spolehlivá ochrana iPhonu při pádu na zem. Mírně přesahuje i přes hrany displeje, tudíž jej chrání proti poškrábání a při pádu na rovnou podlahu. Celkově tedy Quad Lock obal hodnotím kladně a nebýt vybouleného adaptéru, nebylo by mu co vytknout.

Držák

Nyní se již pojďme podívat na samotný Quad Lock držák. Jak už bylo zmíněno v úvodu, existuje hned několik variant, nám se ale do redakce dostal sportovní držák na ruku, který se hodí zejména pro běžce, když chtějí z telefonu poslouchat hudbu nebo mít prostě jen iPhone neustále u sebe kvůli důležitým hovorům. V minulosti jsem měl možnost recenzovat jiný sportovní držák na ruku, který disponoval průhlednou kapsou, kam bylo nutné iPhone umístit. Quad Lock na to jde ale úplně jinak a řekl bych, že i mnohem elegantněji. Stačí prostě jen iPhone s obalem na Quad Lock držák nasadit, pootočit a tím se zamkne. V případě potřeby můžete kdykoli iPhone opět sundat tak, že zatlačíte na pojistku, opět iPhonem otočíte a je dole. Nemusíte jej složitě vyndavat z kapsy jako u jiných sportovních držáků.

Zpočátku máte sice pocit, že telefon by se mohl z držáku snadno odepnout, ale díky dvojitému bezpečnostnímu systému si můžete být jisti, že se nic takového nestane. iPhone jednoduše drží jako přikovaný. Menší nevýhodu vidím akorát v tom, že telefon více vystupuje do prostoru. Při prvním používání tak máte strach, že jím o něco zavadíte, ale jde skutečně jen o zvyk, po pár používáních si na své počáteční obavy už ani nevzpomenete.Výstup do prostoru ale způsobuje ještě to, že se telefon na držáku při běhu mírně „houpe“, je těžké to popsat slovy. Nicméně podle mého názoru jde opět jen o zvyk, po čase „houpání“ už nebudete vůbec vnímat.

Co se zpracování týče, tak zde určitě dávám Quad Locku plusové body. Pás je vypolstrovaný, takže po nasazení neškrtí, neškrábe a je jednoduše příjemný. Při běhu na paži nesklouzává, a to ani když se zpotíte. Délku pásu si můžete upravit tak, aby držák seděl na paži s obvodem od 17 do 38cm. Stačí jej jen posunout a přichytit pomocí suchého zipu, který naleznete na obou stranách.

Resumé

Spíše než konkrétní produkt, v tomto případě sportovní držák na ruku, se mi zalíbil celý systém Quad Locku a proto i sám zvažuji koupi obalu spolu s držákem do auta a adaptérem na stativ. Celý potenciál Quad Locku využijí především sportovci, kteří běhají, jezdí na kole a sem tam i někam autem, ale využití najde zcela určitě i u běžného zákazníka. Pokud si totiž pořídíte například univerzální držák, můžete si iPhone připnout na zeď třeba v dílně, v kuchyni při vaření nebo klidně jen k posteli. Využití je čistě na vás a fantazii se meze nekladou.

Když bych měl zhodnotit konkrétní produkty, které se mi poštěstilo obdržet na recenzi, tak je hodnocení následující. Držáku na ruku není co vytknout, iPhone na něm sedí skvěle, lze jej upravovat podle potřeb, je lehoučký a příjemný. Líbilo se mi hlavně, že z něho můžete iPhone bleskově sundat, když potřebujete například přijmout hovor, a opět nasadit. Co se týče obalu, tak ten ve výsledku hodnotím také kladně. Jediné, co se mi nelíbilo, byla vystouplá část okolo zámku. Jinak obal vypadá skvěle, dobře se drží a lehce se v něm mačkají všechna postranní tlačítka. Navíc dobře poslouží i v případě pádu telefonu na zem.

  • Sportovní držák na ruku Quad Lock Run Kit naleznete zde. Celou nabídku Quad Locku pak přímo zde
quad-lock-18
quad-lock-fb

Dnes nejčtenější

.