Zavřít reklamu

JBL Reflect Contour to jsou sluchátka která se hned na obalu pyšní tím, že vám nemají šanci vypadnout z uší, respektive hlavy. Tato novinka od JBL nabízí takzvaný dual lock systém, který ji předurčuje přímo pro sportovce. Navíc díky technologii Bluetooth, pomocí které se sluchátka připojují k telefonu nebo ostatním přehrávačům, vás nic nebude omezovat při jakémkoli pohybu. Pojďme se tedy podívat, jak na tom sluchátka jsou!

Tím co vás zaujme již v balení jsou sady gumových nástavců, díky kterým si sluchátka přizpůsobíte přesně na vaše uši. Celkově jsou zde tři sady a to ve velikosti S, M a L. Právě díky těm by měla sluchátka v kombinaci se záušníkem a lock systémem držet tak dokonale, že s nimi můžete dělat cokoli vás napadne. Samotná sluchátka mají jediný kabel, kterými jsou navzájem propojena a ten povedete za hlavou. U levého sluchátka na kabelu je pak dálkové ovládání umožňující jejich zapnutí/vypnutí, přijmutí hovoru, změnu hlasitosti, přeskakování skladeb a přerušení přehrávání. Stejně tak se v ovládání nachází také mikrofon pro ovládání Siri/Voiceover a audiohovory. Za gumovou záslepkou v ovladači najdete mikro-USB konektor, který slouží pro nabíjení.

jbl-reflect-contour

Sluchátka vydrží při hlasitosti na cca 65% přehrávat hudbu až 8 hodin, což je řekl bych výrazně déle, než většina lidí vydrží skotačit na nějaké té desce, běhat nebo dělat jiný sport. Sluchátka jsou odolná vůči potu, což je sice super, ale upřímně i když jsem se sluchátky k prvnímu iPod nano naběhal 1000 km s původním Nike+, nikdy se mi s nimi nic nestalo a to jsem se potil skutečně hodně, takže pokud je na světě někdo komu odešla sluchátka do věčných lovišť kvůli tomu, že se potí, tak s těmito se vám to nestane.

Co rozhodně potěší a osobně to považuji za nejlepší vychytávku na celých sluchátkách jsou reflexní kabely. JBL prezentuje sluchátka Reflect Contour jako ideální na běhání, potažmo sport a právě při běhání nejvíc oceníte reflexní prvky, díky kterým snížíte nebezpečí, že vás někdo srazí ať již na kole nebo v autě! Takže za tuto vychytávku patří JBL rozhodně palec nahoru a věřím, že se stane inspirací i dalším značkám.

U sportovních sluhátek osobně nepovažuji zvuk za tolik významnou položku jako to, jak drží v uchu nebo jak dlouho v případě bezdrátových variant vydrží hrát. Přesto je však zvuk samozřejmě velmi důležitý a nechci abyste to brali tak, že mi u sluchátek nezáleží na kvalitě zvuku, ale tak, že jsem sportovním sluchátkům ochoten nějaké ty drobnosti odpustit, protože je v 99,9% připadů nebudete poslouchat tak, že zavřete oči a budete vychutnávat každý jednotlivý tón, ale spíš jako hudební kulisu při sportu.

Co se zvuku týká, tak je hodně ovlivněn tím, že se přenáší bezdrátově a každá sluchátka na světě v bezdrátové variantě mají horší kvalitu než ve variantě s kabelem. Většinou se to projevuje na basách, ty se snaží Contour nabídnout, ale na můj vkus jsou celkem umělé. Co se však týká vokálů nebo celkově hlasu tak ten vyniká naprosto skvěle a například u rapu vám vysloveně sednou. Pokud vezmu v potaz fakt, že budete sluchátka poslouchat při sportu a na hudbu se až tak nesoustředíte, pak je zvuk na velmi dobré úrovni. Zajímavé je, že i přes poměrně velké špunty, které zaplní celé ucho, sluchátka téměř vůbec netlumí okolní hluk. To je však pro sportovce jen dobře, protože tím minimalizují úrazy způsobené nevnímáním okolí.

img_0689

Myslím si že bezdrátová Bluetooth sluchátka, která skutečně dokonale drží v uchu za 2690Kč je férová nabídka. Navíc voděodolnost a další vychytávky typu osmi hodiná výdrž nebo například integrovaný mikrofon je přímo předurčují k tomu, aby se staly ideálními společníky na snowboardu, lyžích, skateboardu nebo bajku. O běhání ani nemluvím, protože když drží v případě, že děláte třistašedesátku hlavou dolů, pak se při běhu samozřejmě také není čeho bát.

img_0681
jbl-reflect-contour-fb

Dnes nejčtenější

.