Zavřít reklamu

V úterý spatřily světlo světa dva nově přiznané patenty společnosti Apple. Tentokrát se týkají chytrých hodinek Apple Watch. Zabývají se výzkumem a technologiemi, které umožní aplikovat do chytrých hodinek Applu kulaté displeje a také nových a pokročilých enviromentálních senzorů, které jsou umístěny v prostorech pro reproduktor a které obsahují pokročilé funkce. Originální znění patentů si můžete přečíst zdezde

Oba patenty jsou vedeny pod názvem „Electronic device having display with curved edges“ a americký patentový úřad je uznal v úterý. Podle patentů je jasně patrné, že Apple prozkoumával řešení kulatého displeje již od ledna tohoto roku. Hlavním tématem je schématické rozložení displeje a komponent, které mají v takto oválném či kulatém tvaru fungovat. Technické řešení podobného displeje je totiž velmi rozdílné oproti tomu, který se v Apple Watch nachází dnes. Kulatý tvar displeje totiž ovlivňuje mnoho konstrukčních řešení, jak v případě samotného zobrazovacího panelu, tak techniky kolem něj.

Tento patent ovšem nejspíše zapadne do šuplíku. Je totiž nepravděpodobné, že by se Apple vytasil s novými, kulatými Apple Watch poté, co přišel se dvěma generacemi hranatých hodinek. Tyto patenty spíše jen znázorňují snahu, kterou společnost vynaložila na výzkum odlišné technologie. Kulaté chytré hodinky navíc nabízí kde kdo a mohlo by se tak velmi snadno stát, že by byl Apple nařčen z kopírování cizího designu.

round-apple-watch

Zdroj: Appleinsider

Dnes nejčtenější

.