Zavřít reklamu

Apple dnes oficiálně spustil svou platební službu Apple Pay ve Španělsku. Služba je ale prozatím dostupná jen pro zákazníky Banco Santander, kteří vlastní debetní nebo kreditní kartu, případně kartu od Amex, Carrefour či Ticket Restaurant. Podpora pro platební službu Applu v zemi je tedy ze strany bank prozatím slabá, ale postupem času by se měla zlepšit.

Apple na svých španělských stránkách uvádí, že zákazníci mohou Apple Pay použít u 27 obchodních partnerů. Ve skutečnosti ale služba funguje v 75% španělských obchodech, protože tamní obyvatelstvo používá bezkontaktní platební systém už dlouhou dobu. Apple Pay je tedy pro Španěly jen jakési rozšíření bezkontaktních plateb, podobně jako by tomu bylo například u nás.

Apple Pay je v současné době dostupná ve 13 zemích světa, a to konkrétně v Austrálii, Kanadě, Číně, Francii, Hongkongu, Japonsku, na Novém Zélandu, v Rusku, Singapuru, Švýcarsku, Spojeném království, Spojených státech amerických a nově ve Španělsku. Proslýchá se, že by služba měla brzy zavítat i do sousedního Německa. Dostupnost u nás je prozatím v nedohlednu, ale nedávno nás informoval jeden náš čtenář s informacemi, že o zavedení Apple Pay v ČR v současné době s Applem jedná Moneta Money Bank. Jedná se ale jen o tvrzení jednoho čtenáře, který má informace od vedení banky. Žádné další důkazy nám neposkytl, a tak jsme informaci ani nechtěli zveřejňovat jako samostatný článek, protože nevíme, zda je pravdivá.

apple-pay-fb

Dnes nejčtenější

.