Zavřít reklamu

Dnes už je úplně jedno, jestli vy, jako čerství majitelé iPhonu 7, upřednostňujete tenoučké, téměř neviditelné obaly, nebo robustní kryty, které váš telefon ochrání téměř v jakýchkoli situacích. Za poslední dva měsíce jsme vám přinesli už několik recenzí na oba zmíněné druhy obalů a dnes tu máme dalšího zástupce z kategorie skutečně ochranných krytů, který když nasadíte na svůj nový iPhone, už se o něho nebudete muset bát. Seznamte se s X-Doria Defense Gear – odolný obal pro iPhone 7.

Defense Gear už svým názvem i designem prozrazuje, že jde opravdu o ochranný obal a dokazují to i materiály, ze kterých je vyroben. Hrany jsou totiž vystuženy speciálním polymerem, který absorbuje otřesy vznikající při pádu telefonu a nárazu o zem díky technologii DropShield, díky čemuž je chráněn především telefon, aby jej otřesy nepoškodily. Záda jsou vyrobena z tvrdého polykarbonátu, který je ještě z vrchní části potažený opracovaným kovovým plátem, jenž obalu dle mého názoru dodává zajímavější design.

Nyní, když jsme si shrnuli, z čeho všeho je obal vyroben a jak vlastně zaručí ochranu iPhonu, se můžeme vrhnout na jeho samotné zhodnocení, které vyvozuji na základě několika týdenního používání. Popravdě jsem se zpočátku bál, že se kovový plát na zádech obalu hned po pár dnech poškrábe, ale překvapilo mě, že je celkem odolný. Samozřejmě, že pár škrábanců schytá, ale je to mnohem méně, než bych čekal. Celkově se mi obal líbí a nemám mu v podstatě co vytknout. Pochopitelně, že zakrývá hezký design iPhonu a celkem jasně na sebe upozorňuje výraznými zády, ale osobně se mi záda docela líbí, i když sám upřednostňuji spíše průhledné, minimalistické obaly, které ale na druhou stranu neochrání iPhone při pádu tak, jako X-Doria Defense Gear.

Rukou mi prošlo už několik desítek obalů a spousta z nich chránila i tlačítka. U drtivé většiny se tlačítka v obalu mačkala nepohodlně, protože oblast tlačítek nebyla dost změkčená. X-Doria Defense Gear v tomto ale naopak kraluje. Na pomyslném žebříčku mnou testovaných obalů se dostává na přední pozici, co se snadného mačkání tlačítek hlasitosti a power tlačítka na bocích iPhonu týká. Popravdě jsem u takto odolného obalu čekal, že tomu bude přesně naopak, ale Defense Gear mě překvapil, takže zde u mě výrobce dostává pochvalu.

Co naopak tak úplně nechválím, je výřez pro přepínač sloužící k zapínání/vypínání tichého režimu nad tlačítky hlasitosti. Měl jsem tu už horší případy, ale také lepší. Přepínač je v obalu docela zapadlý. Pokud máte hubené prsty nebo dlouhé nehty, nebudete mít problém, ale pokud máte naopak o něco silnější prsty nebo rukavice, bude přepínání obtížnější, což se obzvláště teď na zimu moc nehodí.

Co mě ještě zaujalo a stojí za vyzdvihnutí, je spodní hrana. Zde totiž naleznete jen výřez pro Lightning port, jinak je hrana čistá. Výdechy pro reproduktory jsou až o něco výše a celkově jsou i o něco menší, než výdechy na iPhonu. Zajímalo mě tedy, zda se po nasazení obalu sníží i hlasitost reproduktorů a popravdě jsem si skutečně myslel, že tomu tak bude. Zkoušel jsem několik hlasitostí a testoval jsem hlasitost telefonu s obalem a bez obalu několika způsoby a výsledek byl jasný. Obal se na hlasitosti telefonu nepodepsal ani trochu. Hlasitost byla naprosto shodná s obalem i bez obalu.

Resumé

Obalu X-Doria Defense Gear skuteně nemám téměř co vytknout. Až na hůře přístupný přepínač pro ovládání tichého režimu, je obal dokonalý. Pochválit musím především jeho odolnost, tím i jistou ochranu telefonu a pak snadné mačkání postranních tlačítek. Obal pochopitelně přesahuje i přes hrany displeje, konkrétně 1,5mm, tudíž jej chrání proti poškrábání a při pádu na rovnou podlahu. Pokud tedy obal doplníte ještě nějakým kvalitním tvrzeným sklem na displej, máte jistotu, že je váš iPhone chráněný 100% ze všech stran, a to i například při pádu displejem na hranu stolu a podobně. Za sebe tedy X-Doria Defense Gear doporučuji a pokud skutečně hledáte odolný obal pro iPhone, pak po něm sáhněte.

  • Ochranný obal X-Doria Defense Gear si můžete zakoupit ve variantách Space Gray, Silver, GoldRose Gold na e-shopu iPouzdro.cz nebo přímo v pražské prodejně iPouzdro.cz – Vyšehradská 27, Praha 2
iPouzdro prodejna
x-doria-defense-gear-odolny-obal-pro-iphone-fb

Dnes nejčtenější

.