Zavřít reklamu

Se starými Apple produkty je možné dělat spoustu věcí. Většinou se dají velmi slušně prodat, pokud zrovna vlastníte nějaký méně obvyklý kus, který je ještě pokud možno v co nejlepším stavu. Takové první počítače od Applu dokáží vydělat slušný ranec peněz. Pokud však máte ve sbírce spíše harampádí, i s tím si dokáží leckteří umělci poradit – jako například zde, kde byla z produktů vytvořena koláž Steva Jobse. Dnes se podíváme na další způsob, jak do starých a vysloužilých produktů vdechnout trochu života. V tomto případě je to doslova a postaral se o to francouzský umělec Christophe Guinet.

A co že to vlastně udělal? Vzal staré Apple počítače a periferie, vykuchal z nich vnitřnosti a předělal je na velmi specifické květináče pro pestrou škálu zeleně. Na paškál si vzal několik typů Maců. Od Macu Classic, přes G3, G5, Powerbook, myš a tak dále. Jedna z expozic zahrnuje ještě starou disketovou jednotku.

Například klasický Macintosh byl vykuchán a z místa, kde byl kdysi funkční monitor, nyní vykukují kořeny bonsaie. V podobném rázu pak vypadá i ostatní produkce tohoto umělce. Zajímavou drobností je využití „legendární“ myši, ze které čouhá malá masožravá rostlina. Všechny obrázky si můžete prohlédnout v galerii níže. Webové stránky umělce najdete zde.

apple-zahradka-fb

Zdroj: 9to5mac

Dnes nejčtenější

.