Zavřít reklamu

Občas se někomu stane, že se při focení ukáže okno, které informuje o tom, že je paměť plná a bude muset něco vymazat. Tento problém trápí hlavně uživatele, jejichž zařízení disponují malou kapacitou paměti. Kromě mazání aplikací je zde však ještě jedna bezbolestná možnost, která vymaže nepotřebné dočasné soubory, které se do zařízení během používání ukládají. V tu chvíli na scénu přichází program iMyfone Umate Pro, který toho umí ještě mnohem víc.

Představte si, že své zařízení prodáváte a nechcete, aby se jeho nový majitel dostal k vašim citlivým údajům. Mnoho lidí si totiž neuvědomuje, že se jejich chytrý telefon stal nedílnou součástí jejich života a během používání sleduje vše, co může. Zná vaše kontakty, díky GPS ví, kde se nacházíte, má uloženy vaše emaily, fotky, historii z prohlížeče, zprávy a mnoho dalších dat. I po obnovení telefonu mohou některá data v telefonu zůstat a se správným softwarem by se k nim pak mohl někdo dostat. Tomu je ale možné zabránit pomocí iMyfone Umate Pro, který nabízí funkci kompletního mazání. Ten v telefonu celé úložiště proskenuje a všechna data, která se do něj během vašeho používání dostala, vymaže.

 

Kromě mazání citlivých informací před prodejem může iMyfone Umate Pro posloužit i jako nástroj pro uvolnění místa před instalací nové verze iOS. Pokud totiž máte 16GB nebo dokonce jen 8GB iPhone, pak je nutné před každou instalací vymazat nepotřebné aplikace a duplicitní fotografie a jiné soubory. Právě s tím vám iMyfone Umate Pro může pomoct. Teď už se ale pojďme vyhrnout na představení jednotlivých funkcí.

Po nainstalování iMyfone Umate Pro a zadání aktivačního kódu vaše zařízení připojte k počítači. Program iPhone rozpozná a zobrazí na obrazovce stav úložiště společně se statistikou, kolik místa už dokázal uvolnit.

Uvolnění místa

Hned první položkou v levém panelu je proces pro uvolnění místa. Po stisknutí tlačítka „Quick Scan“ program v zařízení detekuje všechny smazatelné soubory a vypíše, kolik místa se jejich vymazáním uvolní. Jednotlivé soubory jsou pak rozčleněny do kategorií a můžete si vybrat, které z nich chcete pročistit. Hned také vidíte, kolik místa jejich promazáním získáte.

imyfone-2

Při stisknutí tlačítka pro mazání se ještě zobrazí jejich náhled, abyste viděli, co přesně mažete. Celý proces pak trvá několik desítek minut a po smazání na hlavní obrazovce vidíte, kolik jste už uvolnili místa.

Smazání všech dat

Druhou možností mazání je pak vymazání všech dat, která se v telefonu nachází. Tato možnost je užitečná například před prodejem zařízení, jelikož v něm po vás nebude ani stopa.

Celý proces je jednoduchý a vše spočívá s jednom kliknutí na tlačítko vymazat. Před začátkem mazání však musíte na svém iOS zařízení vypnout funkci Find My iPhone, na což vás ale v případě zapomenutí program sám upozorní a nepustí vás dál. Celé mazání pak zabere nějaký čas a vaše zařízení během mazání nebudete moci používat.

Vymazání odstraněných dat

Pokud ve vašem zařízení smažete například konverzace v iMessage nebo kontakty, nečekali byste, že tyto data v zařízení nadále zůstanou a je možné je pomocí určitých programů obnovit. Pokud chcete docílit jejich úplného odstranění, iMyfone Umate Pro vás nezklame.

imyfone-3

V menu se k tomuto účelu nachází jako třetí položka mazání odstraněných dat. Po proskenování zařízení se pak ukáže seznam smazaných dat, které v zařízení zůstaly. Ty je poté možné označit a jednoduchým kliknutím trvale odstranit.

Mazání soukromých dat

Jako poslední vlastnost iMyfone Umate Pro je možnost trvale vymazat soukromé konverzace, historii hovorů, fotky, poznámky, přílohy z iMessage a další data. Díky této funkci si pak budete moci označit jednotlivé soubory, které chcete ze zařízení trvale vymazat. Pak stačí už jen kliknout na tlačítko a vaše soukromí zůstane nedotčeno.

Jestliže tedy na svém zařízení bojujete s místem nebo chcete zlepšit zabezpečení vašeho soukromí, je pro vás iMyfone Umate Pro jasnou volbou. Pokud nad programem tedy uvažujete, můžete si jej zde nyní pořídit o 60 % levněji za 19.95 dolarů, což vychází na necelých 500 korun. Software je pak dostupný pro macOS i Windows a je kompatibilní s novým iOS 10 a iPhonem 7.

imyfone-umate-pro-fb

Dnes nejčtenější

.