Zavřít reklamu

Apple do iOS 10.2 přidal zajímavou funkci pro iPhone, která by měla uživatelům pomoci ve svízelných situacích. Pracovní název funkce zní „Tíseň SOS“. Po provedení konkrétní jednoduché akce se na iPhonu spustí alarm a po uplynutí určité doby telefon automaticky vytočí místní tísňovou linku. Podívejte se na video, jak funkce vypadá v praxi.

Na sociální síti Twitter se objevil záběr, ukazující, jak v praxi funguje připravovaná funkce „SOS“ od Applu. Ta by měla být zakomponována do příští verze mobilního operačního systému iOS. Poté, co uživatel funkci aktivuje, se spustí krátkodobý odpočet, během kterého se na telefonu rozezní zvukový signál sirény. Odpočet je součástí funkce z důvodu prevence nechtěného vytočení čísla tísňové linky. Po skončení odpočtu telefon automaticky vytočí číslo tísňové linky, u nás tedy 112.

Již teď je u iPhonu možné vytočit přímo z uzamčené obrazovky telefonní čísla tísňových linek, nyní bude cesta k nouzovému volání ještě jednodušší. Funkce je přístupná již v betaverzi iOS 10.2. Zatím ale není jasné, kdy nová aktualizace dostane na veřejnost. Majitelé beta verze iOS 10.2 si mohou funkci aktivovat/deaktivovat v Nastavení -> Obecné –> Tíseň SOS.

sos-iphone-ios-10-2-fb

Zdroj: TheNextWeb.com

Dnes nejčtenější

.