Zavřít reklamu

iPhone 7 je tu s námi téměř dva měsíce, tudíž sehnat na něho obal už není vůbec takový problém, jako při zahájení prodeje. Pokud tedy vlastníte nový vlajkový model od Applu, můžete si již vybrat z různých variant, záleží jen na tom, jestli upřednostňujete tenoučké kryty nebo naopak masivní obaly či luxusnější pouzdra. Právě z poslední jmenované kategorie tu dnes máme jednoho zástupce, který se zalíbí především těm, kteří upřednostňují kvalitní materiál spolu s ochrannou telefonu i při pádu. Pojďme si představit prémiový obal od značky Caseual.

Jedná se o luxusní vyklápěcí pouzdro, které je vyrobené z pravé kůže. Vyklápěcí pouzdro nejenom že chrání záda a hrany iPhonu, ale pochopitelně i displej. V případě testovaného pouzdra od Caseual je přední strana chránící displej dokonce vypolstrovaná, což je určitě jedině bonus, protože pak displej je díky tomu ještě více chráněný a v případě pádu telefonu na zem se nemusíte bát, že by se rozbil, i když dopadne například na tvrdý kámen

Samotné pouzdro je kvalitně zpracované. Na telefonu pěkně sedí, dobře se nasazuje i sundavá, výřezy pro tlačítka jsou také vyřešeny dobře, tudíž se k ním bezproblémově dostanete a zároveň jsou hrany chráněné, a výřez pro fotoaparát je také udělaný pěkně, přičemž vystupující čočka je s obalem chráněná. Vnitřek je vyrobený z mikrovlákna, tudíž se není potřeba se bát, že by se telefon v pouzdře poškrábal. Uvnitř bude v podstatě jako v bavlnce.

Pouzdro Caseual se vyklápí směrem dolu a k telefonu se poté naopak uchytí pomocí zobáčku k horní hraně telefonu. Způsob přichycení musím určitě pochválit, protože jsem se v minulosti už setkal s podobným pouzdrem, kdy bylo nutné na zobáček vyloženě přitlačit, aby se zachytil za hranu, a tak jsem měl pocit, že si tvrdým zobáčkem ničím hranu telefonu a po nějakém čase se poškrábe. To ovšem v případě tohoto obalu určitě nehrozí, protože zobáček se za hranu chytí jemně, ale zároveň drží pevně, tudíž zde má ode mě Caseual určitě plus.

Co se mi naopak trochu nelíbí, je spodní hrana. Jak si totiž i můžete sami všimnout na přiložených fotografiích v galerii, pásky spojující přední a zadní stranu jdou přesně přes reproduktor a mikrofon. To by vlastně vůbec nevadilo, protože jinak by ani přední část k zadní připevněna být nemohla, jenže v pásku, který vede přes reproduktor, naleznete dva otvory, které ale na zdířkách nesedí přesně a tudíž je reproduktor z 90% stejně zakrytý. Pokud si pustíte nějakou skladbu se zavřeným obalem, tak je zvuk sice utlumený jen nepatrně, ale po odklopení přední části je rozdíl znát.

Na druhou stranu Lightning port je skvěle přístupný i se zavřeným obalem, tudíž si můžete připojit svá sluchátka a můžete mít iPhone s pouzdrem v kapse. I zde ale narazíte na jeden menší problém. Když totiž posloucháte a chcete do toho na iPhonu něco dělat, tak si sice přední část chránící displej odklopíte, ale jen do jistého úhlu, protože jí pochopitelně brání připojená Lighning sluchátka, což můžete vidět na fotografii níže v galerii.

Nicméně se samozřejmě nejedná jen o problém testovaného pouzdra od Caseual, ale všech pouzder tohoto typu. Navíc se nejedná o nijak velké omezení, telefon lze pochopitelně ovládat i tak, jen si prostě nemůžete přední část překlopit na druhou stranu, leda že byste odpojili sluchátka a poté zase připojili, což je nedává moc smysl, protože pak byste museli dělat to samé, když byste chtěli vyklápěcí část zase připojit. Pokud ale máte sluchátka bezdrátová, pak zmíněný problém nemusíte vůbec řešit.

Resumé

Na to, že vyklápěcí obaly osobně nepreferuji, tak se mi pouzdro od Caseual poměrně zalíbilo. Vyklápěcí obal má sice jisté nevýhody, které jsem zmínil výše, ale pokud podobné obaly upřednostňujete, pak vám pouzdro od Caseual mohu jen doporučit. Až na spodní výřezy pro výdechy reproduktoru je perfektně zpracované, působí opravdu luxusním dojmem a pochválit musím především vypolstrovanou přední část chránící displej, kterou osobně vidím u podobného obalu poprvé.

Vyklápěcí pouzdro Caseual si můžete zakoupit pro iPhone 7 a iPhone 6/6S v černé, hnědé a světle hnědé variantě z odkazů níže. Při dokončování objednávky můžete zadat slevový kód LSA456 a dostanete na zboží 10% slevu. Akce platí do 7.11 do půlnoci.

vyklapeci-pouzdro-caseual-fb

Dnes nejčtenější

.