Zavřít reklamu

Apple ve většině případů ponechává své aplikace pouze pro prostředí vlastních zařízení, což mimo jiné dodává jeho zákazníkům pocit exkluzivity. Jednou z takto exkluzivních funkcí byly například „modré zprávy“ – iMessage. O těch se však začalo proslýchat, že by si měly najít cestu i do zařízení s operačním systémem Android. V této souvislosti nyní promluvil Justin Uberti, který je součástí vedení Allo – nové chatovací aplikace od Googlu. Ten prohlásil, že pokud se vůbec někdy iMessage do Androidu dostanou, na rozdíl od platformy Applu nebudou podporovat klasické SMS.

„Pokud iMessage vůbec někdy přijde na Android, mohu vám zaručit, že klasické SMS podporovat nebude,“ napsal. Proč je zrovna tohoto názoru, Uberti neuvedl. Výrazného přepracování se iMessage dočkaly v nejnovější verzi mobilního operačního systému od Applu iOS 10. Z „obyčejné“ aplikace pro zasílání zpráv mezi majiteli Apple zařízení se iMessage proměnily na  zábavnou a multifunkční platformu s podporou samolepek, efektů, a příslušných aplikací třetích stran. Kromě toho lze jejich prostřednictvím například hrát hry nebo provádět rezervace v restauračních zařízeních.

Vzhledem k tomu, kolik aplikací pro zasílání zpráv je na obou platformách k dostání, existují skutečně velké pochybnosti, že dojde i k zařazení iMessage do tohoto seznamu. Od jejich realizace byl přitom pouze krůček. Apple však na poslední chvíli celý projekt zarazil – o důvodech tohoto kroku se můžeme pouze dohadovat.

iMessage FB

Zdroj: UberGizmo.com

Dnes nejčtenější

.