Zavřít reklamu

S příchodem cloudových úložišť se změnilo spoustu věcí. Uživatelé najednou měli možnost odlehčit svým zařízením, ať už se to týká počítačů, mobilních telefonů nebo tabletů. Data v cloudu mají mnoho výhod, stejně tak jako by mnozí mohli namítat, spoustu nevýhod. Mezi výhody patří to, že jsou data uložena mimo vás systém, tudíž nezabírají systémové prostředky. Další velkou výhodou je okamžitý vzdálený přístup hned z několika různých míst díky tomu, že je vše online. Mezi nevýhody může někdo zařadit zabezpečení a fakt, že máte svá data mimo svůj dosah. Dalším problémem pak může být obrovská roztříštěnost cloudových služeb. A právě tento problém MultCloud řeší.

MultiCloud FB

Cloudových služeb je opravdu hodně. Za těch několik let, co tento segment existuje, si chtěl každý zabrat kus trhu pro sebe. Mezi ty nejpopulárnější se řadí Dropbox, OneDrive, iCloud nebo Google Drive. Existuje však mnoho jiných a spoustu uživatelů tak využívá několik služeb zároveň. Zde nastává problém fragmentace, kdy máte svá data rozházená různě v odlišných úložištích. Webové rozhraní MultCloud, které je mimochodem zcela zdarma, tento problém řeší tím, že nabízí možnost propojení jednotlivých cloudových služeb do jednoho celku. MultCloud umožňuje převádět vaše soubory mezi jednotlivými cloud disky.

Vše je velice jednoduché, stačí si pouze vytvořit účet na webu MultCloud a můžete začít pracovat. V základní verzi máte k dispozici datový limit ve výši 2TB (který jde jednoduše navýšit na 10TB). Po jeho překročení se musí služba dále platit. Kompletní platební podmínky najdete v obrázcích níže. Celý manažer je pak velmi jednoduchý a vše se ovládá podle webového rozhraní.

Zde máte několik různých možností. V první řadě je potřeba propojit své jednotlivé cloudy. Máte na výběr z opravdu mnoha možností tudíž nepředpokládám, že by zde něco chybělo. Po propojení pak můžete přesouvat jednotlivé soubory a to buď jedním směrem, nebo oběma zároveň. MultCloud umožňuje zasílání notifikací poté, co bude plánovaný transfer hotový. U placené verze aplikace máte pokročilejší volby při správě svých úložišť. Kompletní seznam veškerých benefitů najdete v jednom z obrázků níže.

Interface webového rozhraní je v angličtině, jedná se ovšem o velice srozumitelný text, kde není potřeba žádná pokročilejší úroveň angličtiny. Manipulace probíhá naprosto bez problému. Potenciálním problémem, či nepříjemností, může být platební model poté, co se vyčerpá volná kapacita 2 (10)TB. Dále pak fakt, že se zde přihlašujete do svých cloudových služeb přes aplikaci třetí strany. Toto potenciální bezpečnostní riziko si však musí každý vyhodnotit sám. Nově tedy můžete manažovat všechny své cloud účty na jednom místě.

MultiCloud FB

Dnes nejčtenější

.