Zavřít reklamu

Věděli jste, že se v aplikaci pro posílání zpráv nachází skrytá zkratka, díky které je možné si při psaní nové zprávy zobrazit nedávné kontakty? Díky tomu pak můžete při psaní nové zprávy rychle vyplnit pole příjemce. Ještě užitečnější pak je, že se v seznamu nachází i nedávné kontakty, jejichž konverzaci jste omylem smazali. Díky tomu se lze vrátit ke konverzaci s někým, jehož jméno jste mohli omylem po smazání zpráv zapomenout.

Může se tak jednat o člověka, se kterým jste měli krátkou konverzaci a proto jste ji smazali. Najednou se situace změnila a vy potřebujete dané osobě napsat, ale nemůžete si vzpomenout na číslo či jméno. Díky tomuto triku se tak můžete ke konverzaci zpětně vrátit.

Jak na iOS při psaní nové zprávy zobrazit nedávné kontakty

  1. Otevřete aplikaci Zprávy.
  2. V pravém horním rohu klikněte na tlačítko pro psaní nové zprávy.
  3. Klikněte na pole příjemce a vepište do něj tečku.

V seznamu jsou pak kontakty seřazeny od nejnovějšího po nejstarší. Nyní už stačí jen vybrat požadovaný kontakt, napsat zprávu a kliknout na tlačítko pro její odeslaní. V seznamu můžete rovněž kliknout na tlačítko informací, které otevře okno se všemi informacemi o dané osobě. Užitečné také je zbarvení jednotlivých kontaktů, díky kterému poznáte, zda odešlete zprávu přes iMessage, nebo běžnou SMS.

ios-imessage-nedavne-kontakty-fb

Dnes nejčtenější

.