Zavřít reklamu

Už včera večer jsme vás informovali o zprávě, kterou vydala analytická společnost KGI a jejich vyhlášený analytik Ming-Chi Kuo. Jenže Kuo prozradil analytikům ještě další informace, které se dodatečně podařilo získat zahraničnímu serveru AppleInsider a jsou možná i o poznání zajímavější. Pojďme si je všechny shrnout.

Analytik totiž uvedl, že Apple pro svůj nový MacBook Pro pravděpodobně představí i nový USB-C adaptér s konektorem ve stylu MagSafe, aby tak fanoušci nepřišli o nejoblíbenější konektor na Apple počítačích. Apple by měl nový adaptér představit už tento týden ve čtvrtek na konferenci po boku nových MacBooků, ovšem není vyloučena ani ta možnost, že zmiňovaný adaptér nebude přímo od Applu, ale nabídne jej jiná společnost, která s Applem navázala spolupráci. V současné době už podobný adaptér nabízí společnost Griffin.

Kromě nového USB-C adaptéru s MagSafe prozradil Kuo i další zajímavosti. V první řadě tvrdí, že chystané MacBooky budou disponovat procesory Skylake, nikoliv nejnovějšími Kaby Lake, které už by v současné době měly být v rukou výrobců, jako je právě Apple. Další významnou novinkou bude, že Apple u MacBooků nabídne až 2TB úložiště, což je dvojnásobná maximální kapacita, než nabízí nyní. Poslední novinkou, o které jsme doposud neslyšeli, je vylepšený displej, jenž by měl disponovat panelem oxidu, který zlepší kvalitu a sníží spotřebu displeje. Nicméně rozlišení by mělo být stejné jako u současných modelů.

Kuo také vrhl více světla na OLED panel Magic Toolbar, kterým by se měl nový MacBook Pro pochlubit. OLED panel bude podle analytika pohánět speciální subprocesor podobný tomu, který nalezneme v Apple Watch. Zůstává však otázkou, jestli analytik odkazoval na system-in-package procesor S2 nebo na integrovaný řadič displeje.

Nakonec ještě Kuo zopakoval svá předchozí tvrzení, že Apple představí 13″ i 15″ verzi MacBooku Pro, který bude výrazně tenčí a lehší než současná generace. Oba modely nabídnou již zmíněný OLED dotykový panel, ve kterém bude zabudované Touch ID. MacBook Pro bude také disponovat novou klávesnicí s „motýlím“ mechanizmem, tedy stejnou, kterou nabízí 12″ Retina MacBook. Chybět nebudou ani nové panty, které Apple speciálně pro novinku vyvíjel a pak samozřejmě také USB-C porty s podporou Thunderbolt 3.

magsafe_griffin_1

zdroj: appleinsider

Dnes nejčtenější

.