Zavřít reklamu

Nová verze operačního systému je s námi už měsíc a pořád jsme nepokryli všechny novinky, které aktualizace přinesla. Jednou ze skrytých funkcí je i Lupa, která umožní iPhonem za pomoci jeho fotoaparátu cokoliv přiblížit. Pokud tak nemáte zrak jako orel, může se vám tato funkce někdy v budoucnu hodit a je dobré vědět, kde ji najít a že vůbec něco takového v iOS existuje.

Funkce je schovaná v nastavení a není na první pohled na očích. Když ji máte aktivovanou, je její používání opravdu jednoduché a intuitivní. Lupa se pak dá odkudkoliv rychle vyvolat trojklikem domovského tlačítka.

Jak v iOS 10 zapnout a používat funkci Lupa

  1. Otevřete Nastavení.
  2. Jděte do Obecné → Zpřístupnění → Lupa.
  3. Klikněte na přepínač Lupa.

Od věci není ani aktivování druhého přepínače, který je nazván „Automatický jas“. Ten umožní iPhonu přizpůsobit při používání jas tak, aby bylo na displeji vidět co nejvíce.

Pokud máte funkci zapnutou, stačí už jen třikrát stisknout Home Button, což otevře prostředí Lupy. Na první pohled vypadá obrazovka stejně, jako v aplikaci Fotoaparát. Najdeme ale i odlišnosti.

V dolní části se například navíc nachází posuvník, který slouží k přibližování a oddalování. Pod ním najdeme tlačítko pro zapnutí blesku a vedle něj zámek ostření. Na pravé straně se pak nachází další tlačítko, které otevře menu s filtry. Ty umožní v různých podmínkách lepší viditelnost a zobrazení detailů. Na výběr je:

  • Žádný
  • Bílý/Modrý
  • Žlutý/Modrý
  • Stupně šedi
  • Žlutý/Černý
  • Červený/Černý

Kromě aplikace filtrů můžete dále posuvníky pod filtry upravit manuálně expozici a saturaci. Poslední tlačítko v levém dolním rohu pak umožní invertovat barvy.

iphone-ios-10-lupa-fb

Dnes nejčtenější

.