Zavřít reklamu

Americké prezidentské volby se pomalu ale jistě chýlí ke konci a tím se také začínají objevovat další a další napadání a nařčení obou kandidátů. Na Donalda Trumpa se snesla kritika za údajné obtěžování žen, které mělo proběhnout před několika lety v jeho kancelářích v Trump Tower, na Hillary Clinton je toho ovšem poněkud více. Seznam jejích skandálů je poměrně obsáhlý, nás ovšem zaujal ten nejnovější, za který „může“ server Wikileaks. Assange a spol. už několik týdnů pouští do světa interní dokumenty, které nejsou pro příznivce demokratické kandidátky zrovna radostné. A právě jeden z těchto dokumentů výrazně zkomplikoval život hlavě kampaně Clintonové, Johnu Podestovi. 

V jednom z vypuštěných balíků e-mailů a zpráv se totiž nacházely velice citlivé informace právě o něm. John Podesta působí jako ředitel prezidentské kampaně Hillary Clinton a právě jeho e-mailová komunikace je zdrojem velice zajímavých informací. Díky Wikileaks postupně již několik dní uniká na web a lidé si tak mohou přečíst velice zajímavé informace. V jednom z těchto mailů byly i osobní údaje Podesty. Mimo jiné také jeho SSN (Social Security Number) a informace k jeho iCloud účtu.

Právě na tento iCloud účet se podařilo dostat hackerovi ze známého webu 4chan. Díky tomuto přístupu se rozhodl, že ředitele kampaně trochu vypeče. Nejen že mu smazal z jeho iPhonu a iPadu všechna data, obě zařízení také uvedl do ztraceného režimu. Údajně se mu ještě před tím podařilo všechny informace zálohovat, tato informace ovšem není potvrzená. Vypadá to, že John Podesta neměl zapnutou vícestupňovou autorizaci zabezpečení iCloud účtu. Pokud by tak učinil, toto by se nestalo.

hillary-crying-iphone-fb

Zdroj: AnonHQ

Dnes nejčtenější

.