Zavřít reklamu

iPhone 7 a 7 Plus se ještě ani nestačil na trhu pořádně ohřát a už boduje v podílu iPhonů, prodaných ve Spojených státech. Nejprodávanější novinkou je iPhone 7, který spolu s modelem 7 Plus tvoří skoro polovinu všech prodaných iPhonů za poslední čtvrtletí.

Společnost Consumer Intelligence Research Partners (CIRP) informovala o tom, že iPhony 7 a 7 Plus tvoří 43% všech iPhonů prodaných za poslední kvartál ve Spojených státech amerických, a to i navzdory tomu, že se začaly prodávat pouze v posledních dvou týdnech zohledňovaného kvartálu. Podle odhadu společnosti, která průzkum provedla, se na celkovém prodeji podílí iPhone 7 31% a iPhone 7 Plus 12%. Když byl vydán iPhone SE, podílel se za tak krátkou dobu od svého uvedení na trh na celkovém prodeji pouhými 9%.

Řada uživatelů, zvažujících koupi iPhonu, často čeká na vydání toho nejnovějšího modelu, proto tato zpráva není na jednu stranu zas až tolik překvapivá. Na druhou stranu jde ale o poměrně vysoká čísla. Více než třetina novopečených majitelů iPhonu 7 přešla na nový model z iPhonu 6 nebo 6 Plus, 17% provedlo upgrade z iPhonu 6S/Plus. Ze smartphonů s operačním systémem Android přešlo na „sedmičku“ 9% uživatelů.

all-iphone-7-fb-2

Zdroj: 9to5Mac.com

Dnes nejčtenější

.