Zavřít reklamu

V poslední době se čím dál častěji objevují informace o tom, že se oficiální obchody Apple stávají cílem kdejakých krádeží a výtržností. Přivlastnit si nové Apple produkty se snaží jak jednotlivci, tak organizované skupiny. Tento trend se rozjel zejména v USA, kde se očividně jedná o velice lukrativní způsob výdělku. Dnes tu máme další případ z amerického města Natick, ve státě Massachusetts. Skupinka zlodějů odtamtud ukradla 19 nových iPhonů a způsobila tak škodu přes 13 tisíc dolarů ( tedy více než 320 tisíc Korun). 

Místem činu byl Apple Natick Collection outlet a skupinka velice rychlých a vychytralých zlodějů si celou akci naplánovala na úterý. Podle policie se mělo jednat o sedm mladistvých mužů a žen. Podle dalších informací policie to vypadá, že se jedná o zkušenou a velice dobře organizovanou partičku, která cestuje po Státech a tímto se živí. Doposud je však nikdo nebyl schopný chytit a ani identifikovat. Podle videozáznamu z akce je vidět, že jsou velice dobře koordinovaní a vědí, co dělají.

Na facebookovém profilu místní policejní stanice je umístěn videozáznam z bezpečnostní kamery. Na něm je názorně ukázáno, jak rychle celý incident proběhl. Zloději byli do minuty pryč. Facebookový profil Natick Police Department najdete zde, jedná se asi o třetí post shora.

iphone-6-plus-sales-projections

Zdroj: Appleinsider

Dnes nejčtenější

.