Zavřít reklamu

Před pár měsíci se na internetu objevily videa a návody, jak na iOS získat kulaté ikony složek. To bylo možné na iPhonech, iPadech a iPodech díky speciálním obrázkům, které se nastavily jako wallpapery. Nyní byla původní stránka aktualizována o obrázky, které umožní stejným způsobem změnit barvu některých prvků na domovské a zamykací obrazovce.

Díky nastavení obrázků jako pozadí plochy je nyní možné získat černé pozadí u ikon složek, spodního docku a dokonce pozadí widgetů, které vypadá opravdu úchvatně. Tímto glitchem je tak možné odlišit svůj iPhone od ostatních i po softwarové stránce. Na výběr je pak 52 wallpaperů, které přináší i různě barevné kombinace, takže by si z této široké nabídky mohl vybrat každý. Dvoubarevné wallpapery vytvoří na displeji krásný přechod.

Jak na iPhonu získat černé pozadí složek, docku a widgetů

Na iPhonech je pozadí složek a docku typicky poloprůhledné šedé. Tímto trikem můžete dock, widgety a ikony složek na svém zařízení ozvláštnit o černé pozadí. Důležité upozornění je, že tento glitch funguje pouze na iOS 10.

  1. Na svém zařízení otevřete tento odkaz. Na stránce jsou malé barevné čtverečky, které představují barvu pozadí.
  2. Na vybraném čtverečku podržte prst, dokud nevyskočí nabídka pro uložení obrázku.
  3. Klikněte na „Uložit obrázek„.
  4. Nyní otevřete Nastavení.
  5. Jděte do sekce Tapeta.
  6. Klikněte na „Vyberte novou tapetu“ a najděte stažený obrázek.
  7. Klikněte na „Nastavit“ a vyberte možnost „Na obojí„. Pokud chcete mít widgety zbarvené pouze na odemčeném zařízení, vyberte pouze „Na plochu„.

Po nastavení by měly být ikony složek, dock i pozadí widgetů zbarveno do černé barvy. Dle mého názoru vypadá černý dock a černé pozadí widgetů obzvlášť elegantně na iPhonech s černým předním sklem, jelikož černý dock perfektně navazuje na černou spodní bradu.

Pokud vám tento trik nefunguje, je možné, že máte na svém zařízení zapnutou funkci „Snížit průhlednost“. Tu je možné vypnout v Nastavení → Obecné → Zpřístupnění → Vyšší kontrast → Snížit průhlednost.

ios-10-cerne-pozadi-fb

Dnes nejčtenější

.