Zavřít reklamu

Velcí hráči z oblasti her se začínají pomalu ale jistě soustředit také na mobilní segment. Není se čemu divit, jedná se o obrovskou uživatelskou základnu, která nemá problém utratit několik korun/euro/dolarů za hru, která je navíc neporovnatelně snazší na výrobu, než klasický AAA titul na PC nebo konzole. První velkou ukázku tohoto směřování jsme mohli vidět na Keynote, kdy byl oznámen příchod ikony jménem Mario na iOS. U Maria to ovšem nekončí, jelikož kromě Nintenda svou migraci plánují také další velké značky. Například Sony. 

Japonský technologický gigant, stojící mimo jiné za fenoménem, jménem PlayStation má velice zajímavé plány ohledně budoucnosti jejich her na mobilních zařízení. Podle oficiálního prohlášení připravují více pět velkých PlayStation her pro platformy Android a iOS. A nemělo by se jednat o jen tak ledajaké tituly, se kterými se Sony vytasí na mobilní zákazníky s cílem uzmout jejich peněženky.

Na mobilní telefony a tablety by se měly dostat hlavní taháky celé platformy PlayStation, jako je například série Uncharted. Je velice pravděpodobné, že se mezi těmito hrami objeví další zástupci ze silných značek, které jsou pro platformu PlayStation exkluzivní. Můžeme tedy očekávat hry z univerza God of War, KillZone nebo Borderlands. Společnost si na tento úkol zřídila samostatné vývojářské studio ForwardWorks, které se bude na tyto mobilní tituly soustředit.

ps4-remote-play-780x439

Zdroj: Cultofmac

Dnes nejčtenější

.