Zavřít reklamu

V podstatě každý, kdo si zakoupí nový iPhone, ihned pokukuje po nějakém obalu. Občas je ale těžké najít ideální obal, u kterého si můžete být stoprocentně jisti, že váš nový telefon ochrání při pádu a zároveň úplně nezakryje jeho krásu. Pokud jste i vy měli problém podobný obal najít, pak se určitě seznamte s GEAR4 Soho. Tedy extrémně odolným obalem, který je pro vás jako dělaný.

GEAR4 Soho je obal určený pro nejnovější iPhone 7 a iPhone 7 Plus. A jelikož už nový telefon od Applu máme, neváhali jsme a obal otestovali. Konkrétně jsme do redakce obdrželi černou variantu, která perfektně ladí k matně černému iPhonu 7. Pojďme se tedy na GEAR4 Soho mrknout o něco více zblízka.

Jedná se o velmi odolný obal, který je ale zároveň štíhlý a designově poměrně atraktivní. Zaujme vás hlavně zadní strana, která je v podstatě celá průhledná, díky čemuž nejsou zakrytá hezká záda nového iPhonu. Vystouplá čočka je také chráněná a polykarbonát okolo ní je elegantně zkosený, což je i z praktického hlediska výhodné, jelikož se nestane, že by se vám v tomto místě dostával pod kryt prach. Průhledný polykarbonát na zádech není takovým magnetem na otisky, jak jsem zpočátku čekal, i když samozřejmě se zašpiní o něco snáz, než třeba kůže nebo obyčejný plast.

Ještě o něco zajímavější jsou ale okraje krytu. Ty jsou z flexibilního TPU, do kterého je integrovaný speciální materiál s patentovanou technologií D3O. Ta funguje na principu tzv. „aktivních molekul“, které se v klidu volně pohybují, ale jakmile dojde k nárazu, okamžitě se seskupí v zasažené oblasti, absorbují a rozptýlí energii nárazu. Čím je náraz silnější, tím je silnější i semknutí a působení molekul. Stejná technologie je využívána například i v ochranných přilbách nebo speciálních odolných chráničích.

Chráněna jsou i všechna tlačítka, port, přepínač, reproduktor a mikrofon. Postranní tlačítka se s nasazeným obalem mačkají snadno, není potřeba na ně nijak extrémně tlačit jako u jiných odolných obalů, protože TPU okolo nich je změkčené. Přepínač na první pohled působí dost zapadle, ale výřez pro něho je vykrojený, a tak není potřeba na jeho přepínání používat nehet, protože se vám do výřezu vejde celý prst (tedy alespoň mně se vešel). Výřezy na spodní hraně pro mikrofon, reproduktor a Lightning kabel sedí perfektně. Výřez pro Lightning kabel je dostatečně velký a neměl jsem problém připojit například ani kabel inCharge, který má podstatně širší Lightning konektor než originál. Problém není ani s originálním Lightning dockem od Applu.

gear4-soho-2

Jak už jsme si mohli všimnout na přiložených fotografiích, na okrajích pouzdra jsou speciální výstupky, díky kterým telefon s obalem v ruce neklouže. Osobně musím konkrétně tuto vlastnost pochválit, protože jsem skutečně nikdy neměl pocit, že by mi měl telefon vyklouznout. Právě to se obzvláště o matně černém iPhonu 7 říct nedá, protože klouže v ruce doslova extrémně a máte neustále pocit, že za vteřinu bude ležet na zemi.

Okraje GEAR4 Soho mírně přesahují i přes displeji, tudíž jej chrání při pádu a nemusíte se tak bát položit telefon na stůl displejem dolů. Máte tak jistotu, že se displej nepoškrábe, tedy samozřejmě za předpokladu, že jej položíte na rovný povrch bez výstupků.

Resumé

Pokud hledáte opravdu odolný obal pro svůj nový iPhone 7, pak je GEAR4 Soho určitě to pravé. Výrobce uvádí, že pouzdro ochrání iPhone při pádu až ze tři metrů, tudíž pokud vám telefon vypadne z ruky na zem, máte v podstatě stoprocentní jistotu, že se s ním nic nestane, pokud tedy nespadne displejem přímo na ostrou hranu (na ochranu displeje při podobných nešťastných pádech jsou ale určena speciální skla). GEAR4 Soho je ale dle mého téměř perfektní obal. Samozřejmě, že kvůli svým ochranným vlastnostem je o něco robustnější, než obyčejné tenoučké obaly, což nemusí každému vyhovovat, ale vykompenzuje to svými průhlednými zády, které ukazují krásu iPhonu, za což u mě má palec nahoru.

gear4-soho-fb

Dnes nejčtenější

.