Zavřít reklamu

Minulý týden jsem si pořídil nový iPhone 7 a když jsem jej hned začal používat, nemohl jsem si nevšimnout jedné lehce otravné funkce. Pokaždé, když si přeinstalujete systém a nastavíte si telefon jako nový nebo si prostě koupíte zcela nový iPhone a neobnovujete systém ze zálohy, tak samozřejmě máte telefon s výchozím nastavením. A právě součást toho je i funkce, kdy vám chodí upozornění na SMS nebo iMessage vždy dvakrát, což může někoho iritovat. Dnes si tedy ukážeme, jak toto nastavení vypnout a jedná se tak hlavně o návod pro úplné začátečníky, kteří si nedávno koupili například nový iPhone 7. Pokročilý uživatelé může článek rovnou zavřít a nemusí se rozčilovat, jaký primitivní návod to zase píšeme.

Pokaždé, když vám na iPhone přijde nová SMS nebo iMessage a vy si ji do dvou minut nezobrazíte, tak se ozve to samé upozornění ještě jednou. Na jednu stranu se jedná o poměrně užitečnou funkci, protože pak máte větší jistotu, že vám neunikne nějaká důležitá zpráva, ale třeba já osobně kolikrát slyším již první upozornění a v danou chvíli prostě jen nemám čas hned jít k iPhonu a odepisovat. Po dvou minutách se ale upozornění ozve znovu a pokud vám někdo mezi dvouminutovým intervalem napíše, tak iPhone upozorňuje neustále dokola a vy tak ve výsledku vlastně nevíte, jestli vám přišla opět nová zpráva nebo se jedná jen o připomenutí té staré.

Funkci lze samozřejmě vypnout, jenže její nastavení je trochu skryté a začátečník ho možná bude hledat poměrně dlouho. Leckdo by totiž čekal, že funkci vypne přímo v nastavení Zpráv, ale zde byste ji hledali marně. Musíte totiž do Nastavení –> Oznámení –> Zprávy, zde úplně dole kliknout Opakovat upozornění a nyní zaškrtnout Nikdy. Obrázkový postup můžete vidět v galerii výše.

zpravy-message-fb

Dnes nejčtenější

.