Zavřít reklamu

Britský deník The Telegraph vydal zprávu o tom, že ministrům britské vlády byl vydán zákaz nošení chytrých hodinek od Applu. Důvodem je strach z napadení hackery a z toho, že by prostřednictvím chytrého zařízení mohli na dálku odposlouchávat zasedání kabinetu.

V kabinetu pod vedením premiéra Davida Camerona se vyskytovalo hned několik majitelů Apple Watch, včetně bývalého ministra spravedlnosti Michaela Govea. Bývalýd premiér David Cameron povolil nošení Apple Watch i na setkáních na vysoké úrovni, radikální změnu učinila nová premiérka Theresa May.

Ta jejich nošení ministrům přísně zakázala, a to ze strachu, že by je hackeři mohli použít jako odposlouchávací zařízení.Nevypadá to však ani tak na obavu z Apple Watch konkrétně – s mnohem větší pravděpodobností je zákaz jen dalším rozšířením již existujícího opatření, týkajícího se zákazu používání mobilních telefonů. Zákaz taktéž souvisí s obavami, že by hackeři mohli na dálku odposlouchávat zasedání kabinetu.

Neoficiální zdroje jmenují strach konkrétně z ruských hackerů, oficiální cestou pochopitelně nic takového oznámeno nebylo. Zákaz se prozatím týká prokazatelně pouze Apple Watch, je však pravděpodobné, že se vztáhne na chytré hodinky obecně.

Apple Watch FB

Zdroj: MacRumors.com

Dnes nejčtenější

.