Zavřít reklamu

Mezi novinkami v iOS 10 se nachází i vylepšení aplikace Zprávy společně s několika novinkami. Největšími novinkami v aplikaci na posílání zpráv jsou jednoznačně samolepky a aplikace. Samolepky jsou v podstatě malé obrázky a ikony, které můžete posílat jako součást textu, nebo je umístit kamkoliv do okna, kde se zobrazí i příjemci. Mezi aplikacemi najdeme jak jednoduché puzzle, které se vytvoří z vámi vložených obrázků, tak i plnohodnotné stolní hry. Ve zprávách si tak můžete s přáteli zahrát biliard, lodě i poker.

Pokud si chcete také s přáteli posílat samolepky, ale nevíte jak, nemusíte zoufat. Někomu se může zdát ovládání a stahování samolepek chaotické, ale ve skutečnosti na tom nic není.

Jak na iOS 10 v iMessage získat a používat samolepky

  1. Otevřete aplikaci Zprávy a vyberte si některého příjemce.
  2. Klikněte na šipku v levém dolním rohu vedle textového pole.
  3. Zobrazí se 3 ikony, mezi kterými je i App Store. Na ten klikněte.
  4. V levém dolním rohu klikněte na 4 bubliny.
  5. Nyní se nacházíte v menu všech nainstalovaných aplikací a samolepek. Klikněte na ikonu „+“ nazvanou „Store“.
  6. Vstoupili jste do obchodu. Zde můžete vyhledat a stáhnout nové samolepky a aplikace. Jejich stahování funguje úplně stejně, jak jste zvyklí z normálního App Store.
  7. Po stáhnutí se vraťte do menu s nainstalovanými aplikacemi a samolepkami a vyberte si vaši nově nainstalovanou sadu samolepek.

Já jsem v tomto návodu stáhl samolepky „MARIO RUN“. Odeslání samolepky je opravdu jednoduché. Pokud ji chcete poslat v rámci textu, stačí na vybranou samolepku kliknout a ona se sama umístí do napsaného textu. Pokud ji chcete umístit kamkoliv do okna, klikněte na samolepku a přetáhněte ji na vámi určené místo, kde ji pustíte a ona by zde měla zůstat. Pokud vám někdo poslal samolepku, která se vám líbí, ale nevíte, kde ji najít, stačí na ní podržet prst. V dolní části displeje by se pak mělo zobrazit menu, ze kterého můžete přejít do obchodu a samolepky si stáhnout.

Je důležité upozornit, že pokud chcete někomu posílat cokoliv z novinek, které jsou dostupné v iOS 10, musí mít příjemce na svém zařízení také nainstalovanou verzi operačního systému iOS 10. Pokud má starší verzi, samolepky se mu například zobrazí pouze jako obrázek.

samolepky-navod-fb

Dnes nejčtenější

.