Zavřít reklamu

Apple mapy nejsou jediným mapovým podkladem, který se neustále zlepšuje a posouvá vpřed. Dnes v noci vydal také Google svou velkou aktualizaci pro Google Maps, která do aplikace přidává spoustu zajímavých věcí. Nová verze má číslo 4.23.0 a pokud jste na Google Mapy zvyklí, rozhodně vám doporučujeme aktualizaci. Novinek je poměrně dost a jsou docela zajímavé. Pojďme se tedy podívat, co nového si pro uživatele Google přichystal. 

První z novinek je možnost nahrávat fotografie míst, na které můžete napsat recenzi. Nově tak můžete například ohodnotit restauraci a okamžitě uploadovat třeba snímek večeře. Nahrávání fotografií bylo momentálně možné pouze přes webové rozhraní. Pomůže to také při rozhodování kam se jít podívat. V tomto případě tedy palec nahoru.

Další novinkou jsou podrobné popisky různých míst a památek. Tyto popisky byly vždy spíše základní, nyní si ovšem Google dal tu práci a o specifických místech se teď dozvíte daleko více věcí.

Pravděpodobně nejzajímavější věcí je ovšem nová možnost dvou widgetů a to „Nearby Transit“, který by měl ukazovat nejbližší zastávky hromadné dopravy, a „Travel Times“, který vám ukáže odhadovaný čas, jaký budete potřebovat na cestu domů z místa, na kterém se aktuálně nacházíte. Aktualizace rovněž opravuje chyby a zlepšuje chod celé aktualizace.

google maps ios
Google Maps

Zdroj: 9to5mac

Dnes nejčtenější

.