Zavřít reklamu

Čína je jedna z těch zemí, kde je možné snad vše. Na jednu stranu je zde zakázaných několik služeb a produktů, které jsou u nás běžné, ale na druhou stranu s nějakým kopírováním si tady rozhodně hlavu nedělají a jakýsi styl podvádění jim také moc nevadí.

Když si kupujete zcela nový iPhone, který nikdy nebyl rozbalený, tak koupi vždy věříte. Samotná krabička iPhonu je totiž ještě v ochranné fólii a kdyby se někdo chtěl k telefonu dostat, vy to poznáte. Jenže to by neplatilo pro iPhony v Číně. Zde vám totiž na počkání promění váš starý iPhone ve zcela nový kus, respektive se tak spíše tváří.

Jeden z tamních „servisů“ totiž nabízí tuto službu skutečně nabízí a pravděpodobně je to i legální. Pečlivě celý telefon očistí, nalepí na něho ochranou fólii, jakou dává Apple a dokonce mají i falešné balení, do kterého přidají originálně se tvářící sluchátka EarPods, adaptér i Lightning kabel. Poté ještě na zadní stranu krabičky nalepí samolepky s informacemi, aby vše vypadalo důvěryhodně.

Nakonec ale přichází vůbec ten největší podvod. Celou krabičku totiž ještě obalí do ochranné fólie, podle které právě každý zájemce o iPhone ihned usoudí, že se stoprocentně jedná o nový model, protože přece ještě nikdo fólii nesundal, jenže opak je pravdou.

Na celý proces se můžete podívat na videu níže. Šikovné Číňance nezabere proměnit iPhone v nový kus více než pět minut.

https://youtu.be/-JR0CP_8K2k

refurbished-iphone-transformed-into-newly-sealed

*zdroj: ebaumsworld

Dnes nejčtenější

.