Zavřít reklamu

Pokud patříte mezi lidi, jenž jsou ochotni platit za takzvané stickers v rámci aplikací jako je Facebook Messanger nebo iMessage, pak vám jistě neunikla sada nálepek s názvem Phoneys, která během jediného týdne vystoupala na vrchol žebříčku Messages App Store. V rámci obchodu určeného pro nákup nálepek a smajlíků do iMessages si zkrátka Phoneys dokázaly získat přízeň a to zejména díky faktu, že vypadají přesně jak originální iMessage zprávy.

Phoneys přináší do vašeho telefonu bublinky, které vypadají zcela přesně jak ty od Applu, když pošlete iMessage a obsahují předem napsané věty nebo slova. Vývojář přitom zřejmě ani tak nechtěl okopírovat Apple kvůli designu, ale spíše než designovou záležitost považoval tyto stickers za skvělou vychytávku, díky které můžete rychle odepisovat na zprávy bez toho, aniž byste museli cokoli psát.

Bohužel to co se milionům lidí líbí a díky čemu vývojář bohatne dnem i nocí se příliš nelíbí samotnému Applu, který vývojáři zavolal a řekl mu, že nesmí používat styl písma San Francisco a taktéž nesmí imitovat chatovací bubliny z aplikace iMessage. Zaměstnanec Applu vývojáři nadále řekl, že jeho aplikace nebude okamžitě odstraněna, ale že mu společnost dává týden na to, aby styl svých nálepek změnil a až pokud to neudělá, budou Phoneys odstraněny z obchodu. Je tak celkem možné, že se tato vychytávka líbila nejen Adamovi Howellovi, tvůrci balíčku Phoneys, ale i Applu, který by podobnou novinku mohl přinést v rámci iOS 11.

phoneys-800x473

Dnes nejčtenější

.