Zavřít reklamu

Apple prezentuje iMessage jako ideální způsob komunikace mezi uživateli svých zařízení, vzhledem k vysoké bezpečnosti celé služby. V průběhu roku Apple začal přenos šifrovat a v současné době by tak měla být data kompletně kryptovaná. Nyní se ovšem objevila poměrně zajímavá informace o tom, jak to vlastně s informacemi pocházejícími z iMessage vlastně je. Ukázalo se totiž, že Apple ukládá poměrně velké množství informací o všech uživatelích, kteří tuto službu využívají. A tyto informace jsou uložené na jejich serverech. Tyto servery pak obsahují informace o tom, kdo s kým komunikuje a další detaily o uživatelích.

S informacemi přišel přišel server The Intercept, který se jal zjišťovat, jak to s iMessage vlastně je. Když se někdo chystá někomu skrze iMessage napsat, zařízení se spojí s hlavním serverem a pokusí se zjistit, zda-li cílové zařízení patří do platformy Applu a jejich zprávy jsou v něm povolené. Server totiž touto informací disponuje a na základě toho může dát prvnímu uživateli vědět, zda-li se pošle SMS zpráva nebo iMessage. Problém je, že tento postup umožňuje sledovat oba konce konverzace. Samotný text konverzace zjistitelný není, ale původce textu vyhledat jde. Stejně jako jejich IP adresa, ze které požadavky přichází, přesný čas a datum. Toto ve finále umožňuje dokonalé sledování uživatelů.

Tato data by měla být v serverech Applu uložena po dobu 30 dní, po kterých budou všechny informace smazány. Je ovšem nutné podotknout, že aplikace může náhodně komunikovat se serverem, čímž se trvanlivost těchto informací prodlouží o dalších 30 dní. Tyto komunikace údajně neprobíhají vždy při odeslání zpráv, ale opakují se s jistou pravidelností.

applelawenforcementdocumentation
ios-10-messages-invisible-ink-featured

Zdroj: iPhonehacks

Dnes nejčtenější

.