Zavřít reklamu

Společnost Apple si nechává dost často patentovat nové technologie. Ty se tak mohou objevit v nadcházejících generacích zařízení, které společnost vytváří. Poslední inovace, kterou si kalifornská společnost nechala patentovat, je nová metoda měření okolního světla. Díky ní by mohl Apple implementovat True Tone displej do svých chytrých hodinek Apple Watch.

Jelikož jsou hodinky opravdu malé a většinu z přední plochy zabírá displej, není na Apple Watch místo, kam by se dal umístit senzor, který by měřil okolní světlo a podle něj ovládal displej. Podle nového patentu ale společnost našla řešení, jak tento problém obejít.

Nový patent už podle názvu mluví o měření okolního světla skrz kůži lidského těla. „Lidské tělo, respektive kůže a maso z lidského těla, může propojit dopadající světlo s optickým senzorem.“ To znamená, že by senzor umístěný na zádech hodinek mohl měřit z kůže odražené světlo. V určitých provedeních je schopen systém kompenzovat útlum odraženého světla i různé druhy kůže. To je možné díky fyzickým filtrům a softwaru.

Tato nová technologie by tak mohla do malých hodinek přinést True Tone displej, který známe už z 9,7″ iPadu Pro, který Apple tento rok představil. Displej umí pomocí senzorů měřících okolní osvětlení a jeho intenzitu sám měnit nejen jas, ale i barvy samotného displeje. Barvy na displeji tak vypadají věrněji a jsou více přirozené. Díky tomu také dostal své pojmenování True Tone, což by se dalo přeložit jako „skutečný odstín.“

Nový senzor by nemusel přinést jen možnost True Tone displeje, ale také by mohl sloužit k ochraně zdraví svého majitele. Díky měření by mohl upozornit uživatele, že je vystaven škodlivému záření. V dalším příkladě se uvádí, že by mohl být nový senzor propojen například s akcelerometrem. Díky tomu by hodinky poznaly, že uživatel spí a samy by se přepnuly do úsporného režimu, čímž by značně šetřily baterii.

apple-watch-2

Zdroj: appleinsider

Dnes nejčtenější

.