Zavřít reklamu

Na začátku září společnost Apple oznámila, že chystá provést velkou čistku svého App Store. Toho chtěla společnost docílit tak, že projde všechny aplikace a ty, které nebudou splňovat požadavky a budou neaktuální, smaže. To se před několika hodinami i stalo, když si francouzský blog všiml, že Apple začal mazat aplikace.

Vývojářům, jejichž aplikace nesplňuje podmínky, Apple zašle zprávu, ve které stojí: „Všimli jsme si, že vaše aplikace nebyla v dlouhém časovém úseku aktualizována.“ Pokud tak vývojáři chtějí svou aplikaci v App Storu udržet, mají 30 dní na nahrání nové opravené verze, kterou Apple později posoudí. Pokud uplyne 30 dní a vývojář novou verzi neposkytne, Apple danou aplikaci z obchodu smaže. I poté má však vývojář šanci aplikaci do AppStore dostat zpět, pokud nahraje novou verzi a Apple mu ji schválí.

Ve zprávě pro vývojáře také kalifornská společnost uvádí, že i po smazání z App Store bude aplikace pro uživatele, kteří si ji stáhli, stále funkční. Neměli by mít žádné problémy se službami, ani v aplikaci provádět další nákupy. Pokud ji uživatelé smazali, ale měli ji před smazáním stáhlou, mohou si ji opět stáhnout přes obnovení ze zálohy na iCloudu nebo iTunes.

app-store-mazani-aplikaci

Společnost oznámila čištění svého obchodu na začátku září a na samotné mazání mělo dojít už 7. dne stejného měsíce. Mazat měl Apple aplikace neudržované, mezi kterými jsou hlavně hry se zombie tématikou. Většina z nich totiž už nadále nesplňuje nejnovější pokyny pro vývojáře a nebyla dlouho aktualizována.

app-store-fb

Zdroj: idownloadblog

Dnes nejčtenější

.