Zavřít reklamu

Už dříve jsme se psali, že fenomén Pokémon Go začal po svém raketovém vystřelení na první příčky žebříčků oblíbenosti a počtu stáhnutí aplikací upadat. Dnešním dnem byla hra v americkém App Store sesazena z prvního místa mezi nejvýdělečnějšími aplikacemi. Stalo se tak po neskutečných 74 dnech, kdy se aplikace na toto místo dostala. Na prvním místě jí nahradila hra Clash Royale, která dostala nedávno novou aktualizaci.

V datech od společnosti Sensor Tower byl úspěch Pokémon Go porovnán s ostatními aplikacemi, které byly na stejném místě. V grafu je uveden i počet dní, po které byly aplikace na první příčce. Pokémon Go se tak mezi ostatními aplikacemi umístil na třetím místě a před ním už je pouze na druhém místě Candy Crush Saga se 109 dny a Clash of Clans s neuvěřitelnými 347 dny.

pokemon-go-nejvydelecnejsi-aplikace-porovnani

„Pokémon Go zvládl zůstat na prvním místě o 42 dní více, než hra, která ho sesadila. Také vydržel více než čtyřikrát tolik dní, než poslední ve srovnání uvedená hra, Simpsons: Tapped Out.“

Kvůli pomalejšímu uvedení na trh je Pokémon Go v několika zemích stále nejvýdělečnější aplikací. Mezi ty se řadí Austrálie, Velká Británie, Belgie, Německo, Lucembursko, Polsko, Portugalsko a Thajsko. App Store také není jediným obchodem, kde hra od společnosti Niantic kraluje. V konkurenčním americkém Google Play Store se na prvním místě drží stále.

Díky novým aktualizacím má hra ještě potenciál si zákazníky udržet. Nedávno vydala společnost Niantic aktualizaci, která do hry přinesla „kamarádský“ systém, který hráči umožní si vybrat svého oblíbeného Pokémona, který bude chodit po jeho boku. Tím bude po určité ušlé vzdálenosti dostávat candies, díky kterým se bude moci dále vylepšovat.

pokemon-go-770px

Zdroj: macrumors

Dnes nejčtenější

.