Zavřít reklamu

Před pár týdny představil Apple na své konferenci nový špičkový iPhone 7 a jeho větší model Plus. Při jeho prezentaci se také objevila na plátně zmínka o 25% zvýšení jasu displeje. Někteří uživatelé, kteří už své nové iPhony obdrželi, si stěžují, že se jim jas displeje zdá dokonce menší, než u starší generace iPhonu 6s. Ve skutečnosti je displej opravdu o 25 % jasnější, ale musí být splněna jedna podmínka.

Uživatelé mají pravdu a displej starší generace je opravdu jasnější. Nový iPhone 7 totiž nedosáhne maximálního jasu, pokud je vypnuta automatická regulace jasu displeje. Ta jas automaticky koriguje podle intenzity okolního osvětlení pomocí senzoru u sluchátka. Je samozřejmě jasné, že ani při zapnutém automatickém jasu nemusí jas displeje dosáhnout maximální hodnoty. To samozřejmě závisí hlavně na okolním osvětlení.

Nemožnost nastavení maximálního jasu manuálně potvrdil ve svých testech o DisplayMate, který právě nový displej testoval a ohodnotil ho jako nejlepší kdy vyrobený IPS LCD panel. „Maximální jas displeje na iPhonu 7 může jít mnohem výš, pokud je zapnutý automatický jas. Díky tomu nebudou moci uživatelé nechat jas permanentně na maximu, čímž by se rychleji vybíjela baterie. Vysoký jas displeje je nutný pouze při velké intenzitě okolního osvětlení, tudíž zapnutí automatického jasu poskytne při velké intenzitě okolního světla mnohem lepší viditelnost a také prodlouží výdrž baterie. Se zapnutým automatickým jasem dosahuje jas displeje úctyhodných 705 cd/m2.“

Díky automatické regulaci jasu by tak měl být displej iPhonu 7 a 7 Plus v reálných podmínkách mnohem lépe čitelný. Nejpravděpodobnější důvod nižšího jasu u nových iPhonů oproti starší řadě 6s je tak vypnutý automatický jas. Mimo jasu překonal displej z iPhonu 7 i rekord v odrazivosti obrazovky a přesnosti barev.

iphone-7-jas-displej-fb

Zdroj: 9to5mac

Dnes nejčtenější

.