Zavřít reklamu

Nové iPhony, které by se měly v nejbližších dnech začít prodávat, mají údajně ještě větší kapacitu baterie, než jejich předchozí generace. Podle čínské certifikační agentury TENAA, která zveřejnila specifikace nových zařízení od kalifornské společnosti, se kapacita jejich baterií zvýšila v řádu stovek mAh.

Nejnovější modely z dílny Applu by měly mít oproti svým předchůdcům značně zvýšenou kapacitu svých baterií. Konkrétně by měl mít menší 4,7palcový model 1960mAh baterii. To je oproti předchozímu iPhonu 6s, který má 1715 mAh, nárůst o 245 mAh. Baterie vetšího modelu s 5,5palcovým displejem by měla dosáhnout kapacity 2900mAh. To už oproti předchůdci není takový nárůst, ale 150 mAh navíc se stále počítá.

Společnost Apple na konferencích nikdy neuvádí přesnou kapacitu baterie svých zařízení a místo ní uvádí pouze počet hodin, které zařízení vydrží při daných aktivitách. Mezi nimi je například bezdrátový přenos zvuku, videa, prohlížení webu na Wi-Fi, na LTE nebo 3G. Skutečná hodnota je tedy známa až po koupi a rozebrání zařízení, jelikož je vytištěna na baterii.

Právě výdrž iPhonů na baterii je jednou z nejčastějších stížností, jelikož pouze pár zařízení vydrží fungovat bez nabíjení celý den. Například iPhone 6s musí většina náruživějších uživatelů nabíjet i 2× denně. Jeho větší model ale vydrží v běžných podmínkách i 24 hodin. Tomu by v nejnovějších modelech měl pomoci i nový procesor Apple A10 Fusion. Ten je prvním procesorem pro iOS zařízení, který disponuje 4 jádry, z nichž 2 jsou úsporná a budou využívána při méně náročných procesech.

iphone-7-fb-youtube

Zdroj: appleinsider

Dnes nejčtenější

.