Zavřít reklamu

Apple stále tvrdě pracuje na nových technologiích pro bezdrátové nabíječky. Podle nově zveřejněné žádosti o patent se kalifornská společnost snaží najít řešení, jak implementovat bezdrátové nabíjení do svých zařízení přes všechny omezení, které mají současné technologie. Apple je v tomto ohledu vzhledem k Samsungu už několik let pozadu. Nechce ale do svých zařízení dávat technologie jako Qi, protože mají příliš mnoho omezení.

Žádost o patent pokrývá základní leštící techniky pro válcové povrchy. Obsahuje ale i několik způsobů, jak vytvořit místo pro indukční cívku pro bezdrátové nabíjení. Apple k žádosti také přidal několik ilustrací nabíjecí stanice, která dodává do zařízení díky induktivnímu přenosu energie. Apple v patentu udává, že nabíjecí stanice by mohla mít elektromagneticky průchozí povrch, který by umožňoval zařízení na nabíječce ležet na libovolném místě a zároveň se nabíjet. Zařízení by také mělo obsahovat USB konektor, který by měl sloužit k připojení dalších zařízení, jako je třeba MacBook.

apple-wireless-charger-patent

V zaří roku 2012 Phil Schiller řekl, že si Apple není jistý, jak moc jsou v té době praktické jsou technologie bezdrátového nabíjení. Všechny bezdrátové nabíječky musí být totiž zapojeny do zásuvky a telefon ležet na nich, díky čemuž jej není možné používat. To je nejspíš důvod, proč Apple ještě nepředstavil svou bezdrátovou nabíječku a stále prozkoumává nové technologie.

aw-charging-dock

Zdroj: iphonehacks

Dnes nejčtenější

.