Zavřít reklamu

Chytré hodinky jsou stále větším trendem a Apple chce jít rozhodně s dobou. V roce 2014 představil své první chytré hodinky Apple Watch. Dojmy z Apple Watch byly smíšené – mnoho lidí mrzela především nevodotěsnost samotných hodinek. Apple se z chyb nejspíše poučil a den na který mnoho z nás čekalo je právě tady. Kalifornský gigant před několika minutami představil na letošní Keynote chytré hodinky Apple Watch druhé generace. Jaké novinky můžeme od chytrých hodinek Apple Watch Series 2 očekávat? A v čem jsou podle Applu lepší než jeho předchůdce?

Za velkého potlesku dnes Jeff Williams odhrnul po krátkém prezentačním videu rukáv své košile, a svět mohl spatřit nové Apple Watch. Popravdě řečeno, pokud by za Timem nesvítil obří nápis „Apple Watch Series 2“, tak bychom ani nepoznali, že má nové hodinky. Z toho vyplývá, že design zůstal na první pohled naprosto stejný – pravý bok nese z těla hodinek výrazně vystupující „digitální korunku“, kterou lze otáčet a stisknout, a pod ní druhé doplňující tlačítko. Nového hardwarového tlačítka se nové jablečné hodinky nedočkaly.

Majitelé stávajících Apple Watch mi dají určitě za pravdu, když řeknu, že jsou hodinky pomalé. Apple si je tohoto faktu vědom a proto do druhé generace integroval rychlejší čip od společnosti TSMC, který nese označení Apple S2. Reakce by u nové generace měly být skutečně bleskové a šťastný majitel by neměl na načtení aplikace čekat. Oproti první generaci mají hodinky také 2x rychlejší GPU.

Další novinkou je nový displej, který je dokonce 2x jasnější, než displej u první generace. Uživatel tak nebude mít žádný problém přečíst jakoukoli notifikaci například na slunci.

Kromě rychlejšího čipu se dočkaly hodinky miniaturního GPS modulu, díky kterému hodinky zaznamenávají vaši polohu. Dříve bylo zaznamenávání polohy závislé pouze na iPhonu. Tuto funkci ocení mnoho sportovců a GPS je připravená téměř k okamžitému použití. Vše je propojeno s iPhonem, na kterém následně uvidíte mapu kudy jste běželi.

Apple se skutečně z chyb poučil a nově jsou hodinky tlakuvzdorné do hloubky 50 metrů. Apple se při vývoji Apple Watch druhé generace zaměřil především na plavce, kteří budou mít možnost bez problému sledovat svou aktivitu i pod vodou. Kvůli vodotěsnosti musel Apple vyvynout také revolučení reproduktor, který dokáže automaticky odstarnit vodu z “repro kanálku”.

U Apple Watch Series 2 se take dočkáme nových materiálů a barevných variant. Za zmínku určitě stojí speciální bílá keramická verze hodinek. Apple také začal spolupracovat se společností Nike, se kterou vyvtvořil speciální Apple Watch Nike +.

Počáteční cena Apple Watch Series 2 je 369$ (8 875 Kč), je ale velice pravděpodobné, že cena v České republice bude vyšší. Hodinky se dostanou na pulty zahraničních prodejců už 16. září tohoto roku.

apple-watch-2

Dnes nejčtenější

.