Zavřít reklamu

inCharge iconUž od svého prvního iPhonu, kterým byl iPhone 4, jsem pokukoval po malých kabílcích, které bych snadno strčil do kapsy nebo je pověsil na klíče. Líbila se mi totiž představa, že budu mít kabel k iPhonu vždy po ruce. Bohužel v České republice bylo téměř nemožné je sehnat a v zahraničí vyšly poměrně draho. Nakonec jsem tedy od myšlenky upustil. Před pár měsíci se ale do Česka dostal inCharge, tedy nejminiaturnější kabílek pro iPhone, který snadno připnete na klíče. Nejvíce mě ale potěšila cenovka, vyšel totiž na necelé tři stovky. Neváhal jsem a inCharge pořídil. Pojďme se tedy podívat, jak si v praxi stojí.

inCharge je opravdu miniaturní, ale právě v tom je jeho kouzlo. Celkově kabílek měří necelých 9cm, tedy i včetně Lightning a USB koncovky. Skutečný kabel, tedy ten mezi USB a Lightning koncovkou, ale měří jen 3,5cm. Největší kouzlo osobně vidím v magnetech, které se nacházejí na spodní straně každé koncovky a díky kterým je možné je k sobě přicvaknout a inCharge tak snadno pověsit na klíče, které máte vždy u sebe.

inCharge magnet

inCharge mám už několik týdnů a musím přiznat, že mě nejednou zachránil. Kolikrát, především teď přes léto, se mi stalo, že jsem jel na výlet a pochopitelně se cesta nebo nějaká návštěva protáhla a indikátor baterie na mém iPhonu už zčervenal, čímž mi dával jasně najevo, že s používáním telefonu je za chvíli konec. Za normálních okolností bych u sebe obyčejný Lightning kabel ani náhodou neměl, ale díky inCharge, který mám permanentně na klíčích, jsem si mohl iPhone nabít přes kamarádův počítač (vlastní telefon s Androidem, takže Lightning kabel doma neměl) nebo přes powerbanku známého.

Kabílek jsem kromě nabíjení ale použil i na přenos dat z počítače a jednou dokonce i k vytvoření hotspotu pro můj MacBook. Ani v jenom případě jsem s ním neměl problém, a to i přes fakt, že nemá certifikaci MFI (Made for iPhone). Dokonce ani samotný iOS si nikdy nestěžoval, že by inCharge certifikaci neměl. Pokud vás ale i tak absence MFI certifikace odrazuje, tak nevěště hlavu, na podzim by měla dorazit varianta s certifikací, ale bude pochopitelně o něco dražší.

inCharge 3

Mohlo by se zdát, že je inCharge v podstatě bezchybný, ale jedna věc mi na něm přeci jen vadí. Aby byl kabel opravdu miniaturní, museli jeho tvůrci zjednodušit i USB koncovku. Ta je totiž plochá a dalo by se říct, že jí (záměrně) chybí celá jedna strana. Na první pohled by v tom pravděpodobně nikdo neviděl problém, jenže zjednodušená koncovka způsobuje, že ji lze do USB portu na počítači nebo adaptéru zastrčit oběma směry. Před každým zastrčením je tak důležité se ujistit, že inCharge zasouváte správně. Jako naschvál totiž například na MacBooku Air vklouzne koncovka do portu snadněji tou špatnou stranou.

I přes tento malý neduh, který navíc časem odbouráte, je inCharge opravdu skvělý. Jak už jsem zmínil výše, nejednou mě zachránil a nedám na něho dopustit. Neustále jej má připnutý na klíčích, které mám vždy u sebe ať už v kapse nebo v batohu a vím tak, že s ním mohu vždy počítat. Navíc cena, za kterou se prodává, je skutečně příjemná. Vyjde totiž jen na 284 Kč s tím, že na něho máte dva roky záruku. Pokud i vy jste po něčem podobném pokukovali nebo jen chcete být vždy připraveni, tak je inCharge určitě to pravé.

Aktualizace: V rámci akce Black Friday nabízí Alza dokonce posledních 10 kusů černého inCharge jen za 179 Kč. (nejedná se o komerční sdělení, ale jen o tip na akci, které jsem si krátce po zveřejněním všiml)     – Vyprodáno

inCharge 2
inCharge 4

Dnes nejčtenější

.