Zavřít reklamu

Metal antenna symbol with letters 5G on whiteJeden z nějvýznamnějších mobilních operátorů na světě AT&T oznámil že společně s několika dalšími lídry na globálním trhu v oblasti technologií pracuje na vydání oficiálních specifikací pro 5G připojení. Tím by měla být dokončena první fáze, která vytvoří základ globálních standardů pro bezdrátové technologie příští generace.

Společnost AT&T spolupracuje na vytvoření specifikací se společnostmi Deutsche Telekom, Ericsson, Huawei, Intel, LG, Nokia, Qualcomm, Samsung, SK Telecom, Telstra, Vodafone a dalšími aby standardy pro 5G byly k dispozici co nejdříve.

„Připojili jsme se k dalším vedoucím společnostem na trhu s technologiemi abychom našli řešení pro standardy a mohli jsme uvést 5G brzy na trh,“ uvedl Tom Keathley, senior vice president pro bezdrátovou arcihtekturu společnosti AT&T. „Předběžné a fragmentované standardy a technické údaje mohou odvést pozornost od konečného cíle, kterým je nasazení globálního 5G připojení. Propojení a zkoušti v rámci standardizačního procesu jsou nejrychlejší cestou ke globálnímu nasazení 5G,“ dodal Keathley.

Společnost AT&T začala zkušební testy 5G bezdrátových technologii v letošním roce a to včetně laboratorních testů a ve druhém čtvrtletí letošního roku pak taktéž včetně testování v Middletownu, New Jersey, Austinu a Texasu. Nová generace připojení 5G by měla být 10 až 100 násobně rychlejší než je dnešní 4G LTE připojení a měla by nabízet výrazně sníženou latenci. V laboratorních testech se podařilo dosáhnout rychlosti až 10 Gbps, ovšem ta je v reálném životě nepředstavitelná.  První fáze sjednocení norem by měla být dokončena v roce 2018 a AT&T věří, že vlastní 5G síť nabídne zákazníkům v roce 2020.

5gisnot4g1-2

*Zdroj obrázku: 5g-internet.czphys.org

Dnes nejčtenější

.