Zavřít reklamu

smileApple oznámil, že nyní žádná z jeho 14 továren nacházejících se v Číně, které mají na práci finální montáž produktů, neprodukuje odpad. To, že produkují nulový odpad znamená, že nejsou žádné z nepotřebných součástek odváženy na skládky a místo toho jsou recyklovány, použity znovu, zkompostovány nebo spáleny za účelem výroby energie.

Většinou jsou papíry a krabice poslány do papíren k recyklaci. Sklo a kov jsou roztaveny k opětovnému použití, plasty jsou recyklovány k použití jako obaly a jídlo je zkompostováno. Tyto kroky mají za následek to, že továrny neprodukují žádný neekologický odpad, který by se jinak odvážel na skládky.

Apple také uvedl, že jeden z jeho hlavních dodavatelů skla v Číně Lens Technology dokázal všechny své činnosti pro Apple ze 100% pohánět pomocí obnovitelných zdrojů. Továrna však nebude obnovitelnými zdroji poháněna okamžitě. Konečný termín pro začátek používání energie z obnovitelných zdrojů je až na konci roku 2018. Větrná energie bude nahrazovat energii, která by stačila pro 380 000 čínských domovů a ušetří skoro 450 000 metrických tun CO2.

„Chceme světu ukázat, že továrny mohou vést výrobu zodpovědně a pracujeme společně se svými dodavateli na snížení zásahu do životního prostředí v Číně,“ řekla Lisa Jackson – viceprezidentka pro Životní prostředí, Politiku a Sociální iniciativy společnosti Apple. „Gratulujeme společnosti Lens Technology k jejich odvážnému kroku a tímto sdílením doufáme, že tento krok budou následovat i ostatní dodavatelé, čímž Čínu posunou ke svému cíli ekologické výroby.“

landfill-fb

Zdroj: 9to5mac

Dnes nejčtenější

.